δελφόρουμ (το) 1. διεθνές θεατρικό φεστιβάλ «το φετινό δελφόρουμ ήταν από τα πιο πετυχημένα από καλλιτεχνικής απόψεως και κέρδισε τόσο το κοινό όσο και τους κριτικούς»
2. χώρος στον οποίο πρέπει να προσέχεις τι λες «σε παρακαλώ να μη μιλάς άσχημα, εδώ είναι δελφόρουμ, δεν είναι το σαλόνι του σπιτιού σου»
Ο Τσίπρας απειλεί να μας ταράξει στη… σταθερότητα
Το πιο ενδιαφέρον στο πολιτικό κομμάτι του Φόρουμ των Δελφών είναι ότι μπορείς να δεις στην ίδια σκηνή τον πρωθυπουργό, τον Ανδρουλάκη, τον Τσίπρα και γενικά κάθε μεγάλο όνομα της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών (ή και ωρών), να ακούσεις φοβερά πράγματα. Τίποτα όμως τόσο φοβερό όσο τη φράση «Επιστρέφω τώρα γιατί έχω ευθύνη να επιστρέψει η σταθερότητα στη χώρα», που από μόνη της μπορεί να μη σας λέει τίποτα (πέρα από το ότι αυτός που την ξεστόμισε πρέπει να καβαλάει πολλά καλάμια), αλλά που θα μετατραπεί σε ξεκαρδιστικό ανέκδοτο όταν σας πω ότι το στόμα από το οποίο βγήκε είναι του μπροέδρου Τσίπρα. Ο άνθρωπος που έχει ταυτιστεί με την αστάθεια, την αβεβαιότητα και την καταστροφή λέει ότι επιστρέφει στην πολιτική για να φέρει τη σταθερότητα αποδεικνύοντας ότι είναι το ίδιο αδίστακτος όσο ήταν την περίοδο της πρωθυπουργίας του. Αλλά ευτυχώς, αφού πια δεν έχει εξουσία, πολύ πιο αστείος. Πράγμα που σημαίνει ότι η επιστροφή του δεν μπορεί παρά να είναι καλοδεχούμενη.
Καρφώθηκε
«Με παρακολουθούσαν γιατί δεν ήθελαν να γίνω πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ», αποκάλυψε ο σύντροφος Ανδρουλάκης στους Στραβελάκη-Καραμήτρου και έτσι για πρώτη φορά παραδέχτηκε δημοσίως ότι ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να είχε καμία σχέση με την παρακολούθησή του. Είναι άλλωστε κοινό μυστικό ότι ο πρωθυπουργός ανάβει κάθε μέρα από ένα κερί για να μείνει ο κραταιός Νικόλας πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μιλάνε όλοι μιλάνε και οι Πασόκοι
Στη συζήτηση για τις άρσεις ασυλίας στη Βουλή το αυτί μου πήρε τον βουλευτή Δουδωνή του ΠΑΣΟΚ να καταφέρεται εναντίον του ρουσφετιού κι αν ήμουν θρήσκος θα έλεγα γενικώς στους συντρόφους του ΠΑΣΟΚ να προσέχουν. Πασόκοι εναντίον ρουσφετιών μοιάζουν με ιερείς που στρέφονται εναντίον της πίστης.
Βουνό το δίκιο του
Εχει απόλυτο δίκιο ο Κώστας Α. Καραμανλής να λέει ότι οι επιθέσεις εναντίον του οφείλονται στο επώνυμό του. Αν το επώνυμό του δεν ήταν Καραμανλής, μάλλον δεν θα πέρναγε ποτέ το κατώφλι της Βουλής κι έτσι δεν θα δεχόταν καμία απολύτως επίθεση απ’ αυτές που δέχεται.