89χρονος (ο) 1. αυτός που κινείται απρόβλεπτα και με μεγάλη ταχύτητα «μπορεί να τον βλέπεις έτσι γεματούλη, αλλά στην πραγματικότητα ο Νίκος είναι 89χρονος»

2. αυτός που είναι δύσκολο να εντοπιστεί και να συλληφθεί από την Αστυνομία«αντί να ρίχνουμε ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ., καλό είναι να καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι όλα εύκολα στην επιβολή του νόμου και ότι υπάρχουν και 89χρονοι»

Το ότι ένας διαταραγμένος 89χρονος πήρε μια καραμπίνα και μπούκαρε στον ΕΦΚΑ είναι σοβαρό θέμα, αλλά είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Προφανώς η πιθανότητα να συμβεί αυξάνεται γεωμετρικά σε κράτη των οποίων η πολιτεία είναι αλλεργική στην επιβολή του νόμου και αφήνει κάθε διαταραγμένο να κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά όντως δεν μπορεί ένα κράτος να τα προλαβαίνει όλα.

Σίγουρα, όμως, πρέπει να μπορεί να εμποδίζει έναν 89χρονο ο οποίος, αφού μπούκαρε στον ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό και πυροβόλησε υπαλλήλους, μετά πήγε ανενόχλητος μέχρι το Ειρηνοδικείο στους Αμπελοκήπους όπου, πάντα ανενόχλητος, έκανε το ίδιο για να εξαφανιστεί στη συνέχεια λες και είναι κάποιο αερικό.

Είναι άλλο να μην έχεις αστυνομικούς σε κάθε γωνιά και άλλο να μην υπάρχουν πουθενά (ούτε καν στα δικαστήρια). Είναι άλλο το κράτος να μην είναι αστυνομοκρατούμενο (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) κι άλλο να είναι ξέφραγο αμπέλι.

Αρμοδιότεροι

Τώρα που γράφω, ο 89χρονος δεν έχει συλληφθεί. Αν τελικά η ΕΛ.ΑΣ. καταφέρει το ακατόρθωτο και τον συλλάβει, δεν υπάρχει λόγος να οδηγηθεί στο δικαστήριο. Οπως έχουμε διαπιστώσει τις τελευταίες ημέρες, ο σύντροφος Νικόλας, ο μπρόεδρος Αλέξης και η οικογένεια Κωνσταντόπουλου είναι αρμοδιότεροι για την απονομή της δικαιοσύνης.

Ατρόμητος παρά την απαίτηση του Φάμελλου

Εν τω μεταξύ, σοκάρει η απροθυμία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μην ανακαλέσει τη διάταξη με την οποία η υπόθεση των υποκλοπών μένει στο αρχείο παρά την απαίτηση του υπηρεσιακού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Φάμελλου. Μα δεν φοβάται τίποτα αυτός ο άνθρωπος;

Οριστικό τέλος

Αν είχε κάποιες ελπίδες να πάει καλά στις εκλογές ο μπρόεδρος Τσίπρας, αυτές εξανεμίστηκαν και δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός του Πολάκη και του Παππά να βρεθεί να κονταροχτυπιέται με την αρχηγό του Μπιμπίλα για την 5η θέση: πριν από λίγο ο Νίκος Μπίστης είπε πως πιστεύει ότι ο Τσίπρας μπορεί να νικήσει.