Το συνέδριο του «ThinkBiz Academy 2023: Reflecting Tomorrow», το συνέδριο του πρώτου φοιτητικού συλλόγου επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα τίμησε με την παρουσία της η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.

«Στόχος στα επόμενα χρόνια είναι, να μη μιλάμε πλέον για εμπόδια, αλλά για επιτεύγματα: για επιχειρήσεις που έχουν ενσωματώσει στην εταιρική τους κουλτούρα τις αξίες της συμπερίληψης και της ισότητας, για επιχειρήσεις που καινοτομούν, πρωτοπορούν και συμβάλλουν με τις ιδέες τους στην ενίσχυση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, αλλά και στην κοινωνική πρόοδο του τόπου μας» σημείωσε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου μιλώντας στο Thinkbiz Academy2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, η πρόεδρος δήλωσε: «Ήταν χαρά μου να συμμετέχω στο Thinkbiz Academy2023, το συνέδριο του πρώτου φοιτητικού συλλόγου επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω σε περισσότερους από 200 φοιτητές και φοιτήτριες για την ισότητα και την συμπερίληψη, ως καταλύτες για τη βιώσιμη ανάπτυξη, και να απαντήσω σε ερωτήσεις γενικά για το επιχειρείν, το μισθολογικό χάσμα, τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και για το τι χρειάζεται κάποιος σήμερα για να μπορέσει να γίνει επιχειρηματίας.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο είναι διαχρονικά στην πρώτη γραμμή των θετικών αλλαγών, όχι μόνο για την οικονομία και τις επιχειρήσεις αλλά και για την κοινωνία. Και πιστεύουμε βαθιά ότι η διαφορετικότητα είναι πηγή πλούτου για όλους, για αυτό χρειάζεται να την αγκαλιάσουμε και να της επιτρέψουμε να ανθίσει. Οι επιχειρήσεις έχουν κάθε λόγο να μπουν μπροστά σε αυτή την προσπάθεια.

Τόσο στο ΕΒΕΑ, όσο και στο Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, εργαζόμαστε για την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στο επιχειρείν, σε τομείς που θα καθορίσουν το μέλλον, με επίκεντρο την καινοτομία και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών που διασφαλίζουν την βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Απαιτείται όραμα, επιμονή, αποδοχή και διαχείριση της αποτυχίας και δύναμη να συνεχίζουμε.

Η θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ (ΘΕΑ) είναι εδώ για να δέχεται και να υποστηρίζει έμπρακτα καινοτόμες start up στα πρώτα τους βήματα. Στόχος στα επόμενα χρόνια είναι να μη μιλάμε πλέον για εμπόδια, αλλά για επιτεύγματα: για επιχειρήσεις που έχουν ενσωματώσει στην εταιρική τους κουλτούρα τις αξίες της συμπερίληψης και της ισότητας, για επιχειρήσεις που καινοτομούν, πρωτοπορούν και συμβάλλουν με τις ιδέες τους στην ενίσχυση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, αλλά και στην κοινωνική πρόοδο του τόπου μας».