Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Παναγιώτη Δημητρά. Έφτασε στο σημείο να βγάλει και ανακοίνωση για να το πιστοποιήσει μετά την εντολή δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων του από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Ανακοίνωση που στη συνέχεια επιχείρησαν να την εξαφανίσουν – αν και δεν ήταν η πρώτη φορά που δήλωναν συμπαράσταση κατηγορώντας κυβέρνηση και Δικαιοσύνη για… σπίλωση του ονόματός του.

Συγκεκριμένα, το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο site του κόμματος, στην οποία έκανε λόγο για «ποινικοποίηση της αλληλεγγύης» και σημείωνε μεταξύ άλλων ότι «η εμμονή στη σπίλωση του ονόματος του Παναγιώτη Δημητρά και της δράσης του αποτελεί μελανή κηλίδα, καθώς οδηγεί στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης, στον εκφοβισμό προσώπων και οργανώσεων που καταγράφουν και καταγγέλλουν παράνομες και απάνθρωπες πρακτικές, όπως οι επαναπροωθήσεις. […]

Στεκόμαστε στο πλευρό του, ενάντια στη σπίλωση του προσώπου του και την ποινικοποίηση του έργου του και της αλληλεγγύης», ανέφερε χαρακτηριστικά δίνοντας το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το θέμα του Παναγιώτη Δημητρά, επονομαζόμενου και «εθνικού μηνυτή», λόγω των πάνω από 5.000 μηνύσεων που έχει καταθέσει εμφανιζόμενος ως υπερασπιστής μεταναστών και επικριτής όσων κατά τη γνώμη του εκφράζουν ρατσιστικές θέσεις.

Η ανακοίνωση κατέβηκε. Εξαφανίστηκε. Και από το site του ΣΥΡΙΖΑ και από φίλα προσκείμενα Μέσα Ενημέρωσης. Δεν αλλάζει όμως την ουσία αφού αναδεικνύει σχέσεις και δράσεις αναφορικά με το μεταναστευτικό και την εργαλειοποίησή του.

Άλλωστε είναι νωπές οι μνήμες για την υπόθεση της δήθεν «μικρής Μαρίας» που πέθανε από δάγκωμα σκορπιού Στον Έβρο. Υπόθεση που ακόμη και σήμερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρουν στο προσκήνιο ανεξάρτητα από την εκκωφαντική διάψευση και την απόδειξη ότι πρόκειται για ακραία προπαγάνδα που επιδιώκει τη διεθνή έκθεση της χώρας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει στη στήριξη του Δημητρά και τον περασμένο Δεκέμβριο όταν η Δικαιοσύνη άσκησε σε βάρος του διώξεις.