Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις… Σπέτσες και μάλιστα για ένα ωραίο τριήμερο, ανοίγει νέους δρόμους στο λεγόμενο brainstorming που λανσάρει στην ελληνική πολιτική σκηνή ο Στέφανος Κασσελάκης. Πολύ δε περισσότερο όταν τα έξοδα είναι καλυμμένα…

Δείτε για παράδειγμα τις προτάσεις που υπάρχουν και μπορούν να συνδυαστούν με το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπεται να γίνει τον Φεβρουάριο. Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλοί προορισμοί που μπορούν να συνδυαστούν με τα χιονοδρομικά κέντρα. Για παράδειγμα το Σαιν Μόριτζ που για πολλούς, ειδικά… αριστερούς, θεωρείται πλέον μπανάλ.

Υπάρχει όμως και μια ιδανική λύση. Που συνδυάζει τα πάντα. Από μια νέα επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στις ΗΠΑ και σε σημείο που να είναι κοντά με το αεροπλάνο στο Χιούστον για να δει τους δικούς του λίγο πριν πάει φαντάρος.

Πρόκειται για το Άσπεν. Ένας ιδανικός χειμερινός προορισμός όπου η Αριστερά μπορεί να παρατηρήσει εκ των έσω τον καπιταλισμό και να καταδικάσει με την επιστροφή στην Ελλάδα το… Χόλιγουντ δεδομένου ότι σε αυτό το βουνό βρίσκουν καταφύγιο οι περισσότεροι κινηματογραφικοί αστέρες. Άσε που επιστρέφεις και με ένα σωρό αυτόγραφα για να ζηλέψουν οι θαμώνες των τσιπουράδικων πέριξ της Κουμουνδούρου.

Φόρμες σκι, απρέ σκι και… ρακόμελο που μπορείς να φτιάξεις και να το κάνεις μόδα, δεδομένου ότι τα ελληνικά προϊόντα έχουν αρχίσει να βρίσκονται σε πολλά ράφια στην Αμερική. Και φυσικά βρίσκεις και τους απαραίτητους χώρους για να πραγματοποιήσεις ένα συνέδριο… αριστερών αρχών και θέσεων.