Δεν ξέρω γιατί, αλλά οι διαρροές από τις πηγές της Κουμουνδούρου μετα τις διαγραφές, φέρνουν στον νου την ατάκα από την ταινία «Της Κακομοίρας», όπου ο Κώστας Χατζηχρήστος ως Ζήκος απευθύνεται στον Νίκο Ρίζο λέγοντας: «Μαλώνεις, ρε, λέγε, μαλώνεις;» και στην απάντηση «Ναι, μαλώνω» ανταπαντά: «Μάλωσε μονάχος σου, τώρα δεν μαλώνω εγώ…»

Διότι με όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη –και συνεχίζονται– και τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη διάσπαση, με ορατά τα διαλυτικά φαινόμενα στο εσωτερικό του, οι… πηγές της Κουμουνδούρου που προχθές απειλούσαν με νέες διαγραφές σήμερα υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι:

- Η λογική του εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ, που καλλιεργείται από ξένα κέντρα και αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις, συντηρείται από δηλώσεις μεμονωμένων στελεχών που κινούνται αντικαταστατικά, έχουν θέσει τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ήδη έχουν δρομολογήσει τον σχεδιασμό νέου κόμματος, με νέο καταστατικό και νέο αρχηγό.

- Ο «εμφύλιος πόλεμος» έχει δύο αντιμαχόμενα μέρη. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει «εμφύλιος». Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει σε κανέναν διάλογο με συγκεκριμένα στελέχη που οι δηλώσεις τους και η εν γένει πολιτική τους στάση ήταν επί της αρχής αντικαταστατική και επιζήμια για τον χώρο της Αριστεράς.

- Είναι φανερό ότι οι συστημικοί πυλώνες λειτουργούν ως πρόθυμοι σπόνσορες ενός πρωτοφανούς αγώνα να πλήξουν την επανάκαμψη της Αριστεράς και τη νικηφόρο πορεία της προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα.

Τώρα αυτά που έγιναν όλες τις προηγούμενες ημέρες –και συνεχίστηκαν και σήμερα αν λάβει κανείς υπ’ όψιν αυτά που είπε ο Γιώργος Τσίπρας– τι ακριβώς ήταν; Ο Στέφανος Κασσελάκης με τις αναρτήσεις του σε ποιον απαντούσε και με ποιους είχε ανοίξει διάλογο. Και τελικά ποιος προκάλεσε ποιον; Σε ποιους άραγε έδειχνε την πόρτα της εξόδου ο Παύλος Πολάκης;

Ενδεχομένως το γεγονός πως μέχρι τώρα δεν έχει μπει στο… παιχνίδι εν ενεργεία βουλευτής να δίνει τη δυνατότητα στην ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου να υποστηρίζει πως πρόκειται για κάποια… στελέχη. Ή να θεωρούν πως, εν όψει της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου, πρέπει να δείξουν ένα πιο… ενωτικό προφίλ.

Μπορεί, από την άλλη, να πήραν και το μήνυμα που εστάλη αναφορικά με τα… τρολ του Τσίπρα και της Κουμουνδούρου που έπιασαν στασίδι δίπλα στον νέο… αρχηγό. Ποιος ξέρει; Και επίσης ποιος γνωρίζει αν αυτή η στάση θα διατηρηθεί και αύριο; Ή ακόμη μέχρι το τέλος της ημέρας;

Η ατάκα της ταινίας δεν είναι η μόνη που απεικονίζει την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο τίτλος της ανταποκρίνεται πλήρως, διότι ό,τι και να λένε οι διάφορες πηγές, στην Κουμουνδούρου γίνεται της... κακομοίρας.