Με τις εκλογές να έχουν ανακοινωθεί αυξάνονται και οι δημοσκοπήσεις που μετράνε, πέρα της κομματικής δύναμης και τους υποψήφιους βουλευτές .

Έχοντας ασφαλείς πληροφορίες από δυο τελευταίες δημοσκοπήσεις μπορούμε να έχουμε μια καθαρή εικόνα γα το ποιοι βουλευτές από την ΝΔ προηγούνται δημοσκοπικά στις επικείμενες εκλογές.

Και στις δυο μετρήσεις πρώτος με διάφορα έρχεται ο Νίκος Δένδιας ενώ ακολουθεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η επόμενη ομάδα βουλευτών είναι η Σοφία Βούλτεψη, ο Διονύσης Χατζηδάκης, ενώ ψηλά βρίσκεται στις έρευνες και ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης.

Στην επόμενη ομάδα σύμφωνα με τις έρευνες είναι οι βουλευτές Α. Καραμανλή, Χ. Θεοχάρης, Β. Σπανάκης, Κ. Κυρανάκης και το γκρουπ πλαισιώνουν οι βουλευτές Μπ. Παπαδημητρίου και Γ. Καλλιάνος.

Όπως σημειώνουν έγκυροι αναλυτές η μάχη για την σταυροδοσία δίνεται με βάσει την δουλειά κάθε υποψηφίου στην προεκλογική περίοδο ενώ οι δημοσκοπήσεις απλά δίνουν κάποιες ενδείξεις.

Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, στην κάλπη της απλής αναλογικής η ΝΔ αναμένεται να εκλέξει 7 βουλευτές και σε περίπτωση αυτοδυναμίας, στις δεύτερες, θα εκλέξει επιπλέον 2 βουλευτές.

Όμως σύμφωνα με τα ευρήματα είναι σίγουρο ότι θα έχουμε νέο βουλευτή στον Νότιο Τομέα τον Τάκη Θεοδωρικάκο (νυν βουλευτή Επικράτειας), ενώ νέα είσοδο φαίνεται να έχει πολύ αυξημένες πιθανότητες να κάνει και ο εκπρόσωπος της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης.