Για αυτοκαταστροφική προεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί, με ακραία ρητορική, η οποία θυμίζει τον πολιτικό λόγο του την περίοδο πριν γίνει κυβέρνηση, να διεμβολίσει τον χώρο στα αριστερά του και να πάρει όσες περισσότερες ψήφους μπορεί από την Πλεύση Ελευθερίας και το ΜέΡΑ25 κάνουν λόγο οι δημοσκόποι. 

Μπορεί, όπως λένε, ο ΣΥΡΙΖΑ να ελπίζει και να κυνηγά τις ψήφους της κινηματικής αριστεράς και εκείνων που αποκαλούνται δικαιωματιστές, αλλά σίγουρα αποξενώνει ένα μεγάλο ποσοστό μετριοπαθών πολιτών που ανήκαν στο 20% της 21ης Μαΐου και πλέον κάνουν δεύτερες σκέψεις αφού δεν μπορούν να δεχτούν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα-δολοφόνος και δεν πιστεύουν ότι ο φράχτης του Έβρου ή το Λιμενικό ευθύνονται για όλα τα δεινά των μεταναστών. 

«Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι να πάρει σε ψήφους, ό,τι μπορεί από τα Αριστερά, Ζωή, Βαρουφάκη κ.λπ., από όλους αυτούς που αυτοαποκαλούνται δικαιωματιστές. Όμως, επειδή το 20% που πήραν εμπεριέχει και πολλούς κανονικούς σε απόψεις ανθρώπους, που δεν μπορεί να ρίχνουν τις ευθύνες στον φράχτη του Έβρου ή στο ελληνικό Λιμενικό, αυτό που κάνουν είναι απολύτως αυτοκαταστροφικό. Ο δε Παπαδημούλης, δεν μου το βγάζεις από το μυαλό, ότι πια μόνο επίτηδες μπορεί να το κάνει κατά του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζουν. Εντάξει, τα λόγια είναι περιττά.