Τώρα φαίνεται να «πιάνει» το εκλογικό σώμα τις μαγκιές της Ζωής με τις αλλαγές θέσεων σε υποψηφίους, αφού από το 5% -καβάλα στ’ άλογο- πήγε στο 4% και άρχισε η κατηφόρα. Αυτό διαπιστώνει έμπειρος δημοσκόπος, ο οποίος παρατηρεί τις τελευταίες μετρήσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι στις επερχόμενες εκλογές οι βουλευτές θα εκλεγούν μέσω λίστας και όχι σταυροδοσίας. Έτσι, το γεγονός ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου άλλαξε τις θέσεις ορισμένων υποψηφίων σε ψηφοδέλτιά της, οδήγησε σε καταγγελίες συνοδευόμενες από αποχωρήσεις προσώπων που στις προηγούμενες εκλογές είχαν καταγράψει πρωτιά στη σταυροδοσία, όπως η Όλγα Δάλλα στον Νότιο Τομέα Αθηνών, η Χρύσα Διαμαντοπούλου στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, η Μαργαρίτα Καζάκου στη Β' Πειραιά και η Νικολέττα Μπουραζάνη στη Β' Θεσσαλονίκης.

Επίσης, η κατάσταση φαίνεται να έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που ο υποψήφιος - σε μη εκλόγιμη θέση - στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Πλεύσης Ελευθερίας, ο Γιώργος Αναματερός, δήλωσε σε συνέντευξη, αλλά και μέσα από ανάρτησή του, ότι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα ψηφίσει Γιάνη Βαρουφάκη. Μάλιστα, σημείωσε χαρακτηριστικά πως προτιμά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου με την πυγμή του 2015 και όχι με τις καρδούλες του σήμερα. 

Γενικώς στα μικρά κόμματα (δεν μπαίνει εκεί το ΚΚΕ) υπάρχει πίεση και ο μετρ του είδους μού λέει «μόνον το βράδυ των εκλογών θα δούμε πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή».