Σε κάθειρξη 12 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ένας 33χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος βίασε και άφησε έγκυο μια ανήλικη πρόσφυγα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2019 όταν η 15χρονη καταγγέλλουσα και οι δύο αδελφές της, που ήταν τότε 14 και 9 ετών, ήρθαν στη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας τους έμεινε στην Τουρκία, ενώ η μητέρα ζούσε στη Γερμανία, όπου, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας, επρόκειτο να ταξιδέψουν και οι τρεις αδελφές για μόνιμη εγκατάσταση.

Αρχικά οι ανήλικες φιλοξενήθηκαν σε οικογενειακούς φίλους και στη συνέχεια έμειναν για ένα μήνα σε συγγενείς με τη μητέρα τους, που στο μεταξύ είχε μεταβεί από τη Γερμανία στη Θεσσαλονίκη.

Η μητέρα και οι τρεις κόρες της επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στη Γερμανία, αλλά μόνο αυτή τα κατάφερε. Η μητέρα μίσθωσε ένα διαμέρισμα στην περιοχή της Νεάπολης - Συκεών και συμφώνησε με τον 33χρονο, τον οποίο γνώριζε μέσω κοινών γνωστών, να αναλάβει εκείνος τη φροντίδα των κοριτσιών μέχρι να μπορέσουν να πάνε στη Γερμανία. Παράλληλα η ίδια κάλυπτε τις δαπάνες διαβίωσης στέλνοντας χρήματα.

Ο 33χρονος διορίστηκε «επίτροπος» των ανηλίκων με δικαστική απόφαση και πήγαινε στο διαμέρισμα μία με δύο φορές την εβδομάδα για λίγες ώρες. Από τα τέλη του καλοκαιριού του ίδιου έτους εγκαταστάθηκε μόνιμα διανυκτερεύοντας το μεγαλύτερο διάστημα. 

Η πορτοκαλάδα, η ζάλη και ο βιασμός 

Όπως κατήγγειλε το θύμα, ένα βράδυ κι ενώ οι αδελφές της είχαν κοιμηθεί, ο κατηγορούμενος της προσέφερε ένα ποτήρι πορτοκαλάδα το οποίο περιείχε άγνωστη ουσία. «Αισθάνθηκα αδιαθεσία και υπνηλία. Με ακολούθησε στο υπνοδωμάτιο, με απώθησε στο κρεβάτι και με βίασε. Δεν μπορούσα να αντιδράσω λόγω της ζάλης» είπε η ίδια στο δικαστήριο. Όταν ξύπνησε λίγες ώρες αργότερα διαπίστωσε ότι αιμορραγούσε, οπότε ζήτησε εξηγήσεις από τον κατηγορούμενο. Εκείνος, φέρεται να της είπε ότι την βιντεοσκόπησε και την απείλησε ότι εάν αποκαλύψει τι είχε συμβεί θα δημοσίευε το υλικό σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, η ίδια αντιλήφθηκε ότι είχε μείνει έγκυος τον πέμπτο μήνα της κύησης, διάστημα κατά το οποίο ο κατηγορούμενος κρατείτο ήδη στις φυλακές για άλλη υπόθεση. Όταν αποφυλακίστηκε και ενημερώθηκε για την εγκυμοσύνη, ο 33χρονος φαίνεται πως προσφέρθηκε να την παντρευτεί αλλά η κοπέλα αρνήθηκε. Τελικά, τον Ιούλιο του 2020 γέννησε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο με πλαστά έγγραφα που της είχε προμηθεύσει ο 33χρονος προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η ηλικία της.

Σήμερα, όπως ανέφερε η ίδια στους δικαστές, ζει με το παιδί της και τις αδελφές της σε δομή στην Αθήνα, έχουν αποκτήσει άσυλο, ενώ η μητέρα τους έρχεται και τους επισκέπτεται αρκετά συχνά. 

Τι είπε στην απολογία του 

Στην απολογία του, ο 33χρονος αρνήθηκε την κατηγορία περί βιασμού και ισχυρίστηκε ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της νεαρής. Ανέφερε δε, ότι έκαναν έναν άτυπο γάμο και ότι η καταγγέλλουσα ζήτησε να χωρίσουν επειδή φοβόταν τους γονείς της. Χαρακτήρισε ψευδή την καταγγελία λέγοντας ότι πίσω από αυτή βρίσκεται η μητέρα με την οποία είχε τσακωθεί για ασήμαντη αφορμή.