Θεοδωρικάκος: Δεν θα δοθεί άλλη παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά

by news

Δεν θα δοθεί άλλη παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, διευκρινίζοντας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ότι η σχετική προθεσμία για την υποβολή δήλωσης λήγει στις 31 Αυγούστου.

Σε ερώτηση για το τι τελικά θα γίνει με τα αδήλωτα τετραγωνικά ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι μέχρι στιγμής περί τους 600.000 φορολογούμενους έχουν δηλώσει περισσότερα από 13 εκατ. τετραγωνικά.

Θύμισε ότι με τη νομοθετική ρύθμιση που έχει γίνει δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να δηλώσουν τα αδήλωτα τετραγωνικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει γίνει μετά από συνεργασία της ΚΕΔΕ και του ΥΠΕΣ. Με τη δήλωση που γίνεται οι πολίτες γλιτώνουν τα τέλη και τα πρόστιμα της τελευταίας πενταετίας και οι Δήμοι από 1/1/2020 εισπράττουν κανονικά τέλη.

«Σώσαμε νοικοκυριά από μια σχέση ενοχής και τη μετατρέπουμε σε σχέση εμπιστοσύνης με το Κράτος και την Αυτοδιοίκηση, δίνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία των Δήμων», είπε χαρακτηριστικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος και κάλεσε τους πολίτες να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μέχρι 31 Αυγούστου 2020 καθώς, όπως ξεκαθάρισε, δεν θα δοθεί καμία άλλη παράταση.

 

 

 

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα