Την κυβερνητική επιλογή, οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να καλύψουν κατά το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού λαού, υπογράμμισε ο Θανάσης Κοντογεώργης.

Όπως είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, «εμάς μας ενδιαφέρει με τη βελτίωση της οικονομίας που υπάρχει, να βελτιώνεται η ζωή όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας. Αυτή ήταν η στόχευση των μέτρων, ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε σε διάφορες κοινωνικές και επαγγελματικές κατηγορίες: αγρότες, μεσαία τάξη ευρύτερα, συνταξιούχους, ελευθεροεπαγγελματίες, μισθωτούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

Ο ίδιος έκανε σαφές ότι «δεν μπορούμε να ρισκάρουμε νέο καθεστώς εποπτείας για τη χώρα», «δεν μπορούμε να ρισκάρουμε δημοσιονομικά μια κατάσταση», «δεν έχουμε λεφτά που τα κρύβουμε, δεν μπορούμε να τα δώσουμε», «δεν θα κάνουμε το λάθος να γίνουν αυτά που μας οδήγησαν σε χρεοκοπίες και σε καθεστώς επιτήρησης».

Στο σημείο επεσήμανε πως τα μέτρα της κυβέρνησης είναι μόνιμα. Εξάλλου, συνέχισε, «κάποιοι αυτά που λένε, τα υλοποιούν και κάποιοι όχι», ειδικώς δε για τον Αλέξη Τσίπρα «είδαμε τι υλοποίησε και τι όχι», σχολίασε.

Παράλληλα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ περιέγραψε τον κεντρικό στόχο, «πώς θα κάνουμε τη χώρα μία από τις καλύτερες χώρες της ΕΕ για να ζεις, να δημιουργείς, να κάνεις οικογένεια -και σε αυτό ο πρωθυπουργός έβαλε στόχους που έχουν να κάνουν με την παιδεία, την υγεία, το παραγωγικό μοντέλο και τον πρωτογενή τομέα».

Εδώ, έκανε ειδική μνεία στους αγρότες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έχει εισόδημα μέχρι 20.000- 30.000 ευρώ. Επίσης, το αίτημα για αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία έχει ικανοποιηθεί, ενώ στη χώρα μας υπάρχει το χαμηλότερο ενεργειακό τιμολόγιο για τους αγρότες από την υπόλοιπη Ευρώπη. Έκανε, τέλος, αναφορά και στη σημασία της τοπικής αλυσίδας αξίας.



Ο Θανάσης Κοντογεώργης σημείωσε ότι «προεκλογική περίοδος είναι, κάποιοι θα επιδιώξουν τοξικότητα, εμείς δεν θα μπούμε σε αυτό. Όσο πιο ψύχραιμα γίνει η συζήτηση, θεωρώ ότι είναι προς το συμφέρον των πολιτών και της κοινωνίας να ακούσουν τι προτείνει ο καθένας, κι από εκεί και πέρα ας κρίνουν».

Περιγράφοντας ακολούθως το περιβάλλον διεθνούς αβεβαιότητας, επεσήμανε ότι «σε αυτό το περιβάλλον εμείς επιδιώκουμε αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Ο πρωθυπουργός θα χειρισθεί την εντολή, τη συνταγματική επιταγή με τον σεβασμό και την υπευθυνότητα που χρειάζεται και πρέπει. Κόμματα με τα οποία στην εκλογική και κοινωνική βάση τους -δεν λέω στις ηγεσίες- βλέπεις σημεία επαφής, έχουν αποκλείσει (τη συνεργασία) και αυτό εκ των πραγμάτων στενεύει τα περιθώρια. Εμείς έχουμε να συνεργασθούμε με την κοινωνική πλειοψηφία που επιζητεί πρόοδο, ευημερία και σταθερότητα για τα επόμενα χρόνια», τόνισε με την παράλληλη διαπίστωση, ότι «όλοι μπορούν να το λένε, το θέμα είναι ποιος μπορεί αξιόπιστα να το εξασφαλίσει».