Διαψεύδει ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός την καταγγελία της μητέρας ενός από τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη ότι δέχτηκε εντολή από τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο να προχωρήσει σε μπάζωμα του σημείου του δυστυχήματος.

«Σέβομαι τον πόνο των οικογενειών και τόσο καιρό δεν ήθελα να κάνω δημόσιες τοποθετήσεις. Εγώ όσα έχω να πω, τα έχω πει εκεί που πρέπει. Αλλά να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Εγώ γραπτή δήλωση στην κ. Καρυστιανού, ούτε έδωσα, ούτε αναφέρω το όνομα που η ίδια λέει» επισημαίνει ο Κώστας Αγοραστός σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr. 

«Η περιφέρεια είχε υποστηρικτικό ρόλο, με μηχανήματα και τα συνεργεία. Ενεργήσαμε βάσει του Ειδικού Σχεδίου Ανθρώπινων Απωλειών από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική. Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.), στο οποίο οφείλαμε να συμβάλλουμε και τεθήκαμε σε αυξημένη ετοιμότητα, όπως έγινε και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις δομές (νοσοκομεία κτλ). Κληθήκαμε να παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή βοήθεια, υποστηρικτικά, και το κάναμε, δίνοντας μηχανήματα, προσωπικό, σκαπτικά μέσα κ.ά. Οπότε, δεν υπήρξε καμία μεμονωμένη πρωτοβουλία, ούτε προσωποποιείται η “εντολή”. Στο Σ.Ο.Π.Π συμμετέχουν πολλοί… και οι όποιες ενέργειες αποφασίζονται συντονισμένα» προσθέτει. 

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία Καρυστιανού, η οποία είναι πρόεδρος του Συλλόγου των Συγγενών των Θυμάτων Τεμπών, είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι έστειλε εξώδικο στον τότε περιφερειάρχη όταν έμαθε ότι το μπάζωμα έγινε από την Περιφέρεια. Στη συνέχεια -όπως είπε- έλαβε γραπτή απάντηση από τον Κώστα Αγοραστό, ο οποίος είπε πως «ακολουθούσε εντολές» και ότι αυτές ήρθαν από τον κ. Τριαντόπουλο μετά από δύο συνεδριάσεις που έγιναν για να καταλήξει στην απόφασή του. 

«Εγώ έστειλα ένα εξώδικο στον κ. Αγοραστό και έλαβα μία απάντηση γραπτή, η οποία ανέφερε ότι "Εγώ ακολουθούσα εντολές και ότι οι εντολές ήρθαν από τον κύριο Τριαντόπουλο, έγιναν δύο συνεδριάσεις και μου δόθηκε αυτή η εντολή"».