Στις 5 Απριλίου θα συνεχιστεί στο Πρωτοδικείο η εκδίκαση της πρώτης αγωγής αποζημίωσης συγγενών θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Το δικαστήριο απέρριψε αίτημα αναβολής των εναγομένων εταιρειών ΟΣΕ και Hellenic Train. 

Η αγωγή κατατέθηκε από τους τέσσερις συγγενείς του ελεγκτή του Intercity 62, Γιάννη Καριώτη, ενός από τους 57 νεκρούς της σύγκρουσης των δύο τρένων, οι οποίοι διεκδικούν συνολικά ποσό αποζημίωσης 1 εκατ. ευρώ για την ηθική βλάβη και την οδύνη που υπέστησαν από την απώλεια του οικείου τους. Οι τέσσερις ενάγοντες ήταν παρόντες στο δικαστήριο. 

Κατά την έναρξη της συζήτησης, οι δικηγόροι των εναγόμενων εταιρειών ζήτησαν να μην προχωρήσει το δικαστήριο στην εκδίκαση της υπόθεσης καθώς, όπως τόνισαν, δεν έχουν λάβει γνώση της ποινικής δικογραφίας που σχηματίζεται από τον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας στην οποία εντοπίζονται οι ευθύνες ενός εκάστου εμπλεκομένου. 

Η πλευρά των τεσσάρων συγγενών ωστόσο αντέτεινε πως η δίκη είναι αστική και επομένως δεν συναρτάται με την ποινική υπόθεση, ενώ τόνισε ότι η προσφυγή στηρίζεται στο πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το οποίο είναι δημοσιοποιημένο.