Επίθεση από τέσσερα άτομα δέχτηκε σήμερα το πρωί της Παρασκευής ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός.
Σύμφωνα με το onlarissa.gr, ο κ. Αγοραστός βρισκόταν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εκεί όπου είναι αναπληρωτής καθηγητής, όταν στις 11 σήμερα το πρωί εμφανίστηκαν τέσσερις εξωπανεπιστημιακοί και του επιτέθηκαν κατά πρόσωπο, ρίχνοντάς του μπογιές.

Μάλιστα όταν προέβησαν σε αυτή την κίνηση, τον ρωτούσαν: «Τι έχεις να μας πεις για τα Τέμπη;».

aghorastos.png

Ο κ. Αγοραστός εξελέγη Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στις εκλογές του 2010 με ποσοστό 50,56% και σε δημοσκόπηση που έγινε το 2013, αναδείχθηκε δεύτερος δημοφιλέστερος περιφερειάρχης στην Ελλάδα.

Στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2014 εξελέγη εκ νέου περιφερειάρχης στο δεύτερο γύρο, όπως και στις περιφερειακές εκλογές του 2019 με ποσοστό 56% των ψήφων από τον 1ο γύρο. Ήταν υποψήφιος και στις περιφερειακές εκλογές του 2023, αλλά έχασε στον 2ο γύρο (40,32%) από τον Δημήτρη Κουρέτα.

Στις 5 Φεβρουαρίου 2024 η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του για παραβίαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΑΚ για την επίθεση αγνώστων στον Κ. Αγοραστό

aghorastosk.jpg

Την επίθεση εναντίον του αν. καθηγητή του ΠΑΜΑΚ και πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνου Αγοραστού καταδικάζουν οι πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος.

«Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καταδικάζουν απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη επίθεση με μπογιές εναντίον του Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Κωνσταντίνου Αγοραστού. Η επίθεση έγινε από εξωπανεπιστημιακούς που δεν γνώριζαν ούτε τους χώρους του Ιδρύματος, ούτε κατ' όψιν τον κ. Αγοραστό. Αφού τελικά τον εντόπισαν, έπειτα από την καταδρομική εισβολή τους στο γραφείο του, τράπηκαν σε φυγή» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΑΚ.