Όπως πληροφορούμαστε από το ρεπορτάζ της συναδέλφου, φίλοι του Στέφανου Κασσελάκη διαρρέουν -με την έγκριση του έκπτωτου Στέφανου- ότι τελικά ήξερε εκ των προτέρων πως θα τον καθαιρέσουν και απλώς το άφησε να εξελιχθεί, διότι αποτέλεσε μέρος του σχεδιασμού του. Συγκεκριμένα, οι πηγές λένε ότι «ο Στέφανος γνώριζε ότι η πρόταση μομφής θα περάσει. Δεν θα τον άφηναν να προχωρήσει στις καταστατικές αλλαγές, πριν βγει νέος πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ. Άφησε να εξελιχθεί το "πραξικόπημα", για να πέσουν οι μάσκες. Ήθελε ο κόσμος να δει τους "πραξικοπηματίες", απέναντι στον ασυμβίβαστο και αδιάφθορο Στέφανο». Στο ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης ότι ο Στέφανος Κασσελάκης γνώριζε πως θα καθαιρεθεί, μετά από εκείνη την ανάρτηση που είχε κάνει εναντίον του Αλέξη Τσίπρα από τις ΗΠΑ, με τις κατηγορίες περί των μαύρων χρημάτων.

Καλή η ιστορία, αλλά της λείπει ο δράκος. Διότι εφόσον πράγματι το ήξερε ότι θα τον καθαιρέσουν, λαμβάνοντας πάντα ως δεδομένο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έλεγε αλήθεια περί των μαύρων χρημάτων επί ηγεσίας Τσίπρα, τότε γιατί το πήρε πίσω; Δείλιασε ο «ασυμβίβαστος και αδιάφθορος» Στέφανος; Όχι τίποτε άλλο, εάν πράγματι είναι αλήθεια ότι έλαβε γνώση για επιλήψιμες συναλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ με μαύρα χρήματα και τελικά την πήρε πίσω με μια μεγαλειώδη «κωλοτούμπα», τότε έχει συμβάλει στη συγκάλυψη αξιόποινης πράξης. Άρα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, όλα εκείνα τα όμορφα περί της ηθικής ακεραιότητας του χαρακτήρος του έκπτωτου Στέφανου πάνε περίπατο. Οπότε θα πρέπει να σκεφτεί καλά ο έκπτωτος Στέφανος το πώς ακριβώς θα πορευθεί.

(Όσιο)Μάρτυρας, ή... παπατζής;

Πάντως, η εξήγηση αναμένεται να είναι πολύ πιο απλή: το συγκεκριμένο αφήγημα, είναι το μοναδικό που «ξεπλένει» το απόλυτο «στραπάτσο» το οποίο υπέστη ο έκπτωτος Στέφανος. Διότι στην κοινή αντίληψη, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε απανωτά λάθη, το ένα πίσω από το άλλο, γεγονός που τον οδήγησε στην εκπαραθύρωσή του από την Κεντρική Επιτροπή. Και το καλύτερο όλων; Η συγκεκριμένη διαδικασία ήταν και η δική του εισήγηση! Η αλήθεια είναι ότι τόσο ο Παύλος Πολάκης όσο και οι «87» τον κάλεσαν να εκκινήσει ο ίδιος τις διαδικασίες ανάδειξης προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν τους είχε ακούσει, θα ήταν ακόμη πρόεδρος του κόμματος. Οπότε, με το νέο αφήγημα -το οποίο είναι... μεσσιανικής υφής, όπως ο Χριστός που γνώριζε ότι θα σταυρωθεί, αλλά έπρεπε να το υποστεί για να δώσει ο ίδιος το παράδειγμα...- ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι ένας υπερφίαλος ατζαμής απ' το Μαϊάμι, ο οποίος δεν ήξερε τι του γίνεται. Με το νέο αφήγημα είναι τόσο αλτρουιστής, που συνειδητά αποφάσισε ότι πρέπει να «σταυρωθεί», προκειμένου να φέρει τη λύτρωση στην (Κεντρο)Αριστερά και κατόπιν στην Ελλάδα. Όπως είπαμε και παραπάνω, καλό το παραμύθι, Στέφανε, αλλά δεν έχει δράκο.

Δείτε το επίμαχο βίντεο