«Η νέα ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο απολιτίκ λαϊκισμός, ακριβώς ότι δεν χρειάζεται η Ελλάδα αυτή την εποχή» επισήμανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας από το Παρίσι στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», ο Τάκης Θεοδωρικάκος σχολίασε τις τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη για την Υγεία και είπε ότι «έχω μείνει έκπληκτος από τις τοποθετήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν περνά από το ανθρώπινο μυαλό να μιλά για τη δημόσια υγεία χωρίς γνώση και να λέει πράγματα παράλογα». 

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος βρίσκεται στο Παρίσι για να ενημερώσει τους Έλληνες της διασποράς για την επιστολική ψήφο. «Κάνουμε μια τεράστια καμπάνια για την εγγραφή όλων των Ελλήνων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο και τη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές» τόνισε. 

«Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλος γιατί βλέπω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί ΈΛληνες που δεν το γνωρίζουν. Εργαζόμαστε για να το μάθουν κι να αξιοποιήσουν τη νέα δυνατότητα όσο το δυνατόν περισσότεροι» προσέθεσε και επισήμανε ότι «θα πρέπει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κάνουν καμπάνια». 

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, χαρακτήρισε άθλια, απαράδεκτη και τραμπούκικη την επίθεση του βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο και μίλησε για πρωτοφανή αθλιότητα για το κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία. 

Ερωτηθείς για την προτροπή του Κυριάκου Βελόπουλου, να μην πάνε στις εκκλησίες όσοι ψήφισαν τον γάμο των ομόφυλων, ο Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε: «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Η Εκκλησία αγκαλιάζει όλα τα μέλη της, κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει σε κανέναν να πάει στην Εκκλησία και προφανώς όσοι είμαστε χριστιανοί δεν θα πάρουμε άδεια από κανέναν. Ο Χριστιανισμός είναι θρησκεία της αγάπης, όχι του μίσους και των αντιπαραθέσεων». 

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος βρίσκεται στο Παρίσι προερχόμενος από το Λονδίνο και θα μιλήσει το απόγευμα της Πέμπτης σε συγκέντρωση ομογενών ως εκπρόσωπος της Βουλής. Μετά το Πάσχα θα επισκεφτεί τη Γερμανία, όπου θα γίνουν συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις.