Ο Στέφανος Κασσελάκης φεύγει για Νέα Υόρκη για να προωθήσει, όπως λέγεται, το Ινστιτούτο που θα φτιάξει για να… κοντράρει αυτό του Αλέξη Τσίπρα. Πάει δηλαδή για δουλειά και όχι για διακοπές λένε στον ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια θα πρέπει μέσα σε όλες τις δουλειές που έχει να κάνει εκεί να μην ξεχάσει κάτι.

Τι δεν πρέπει να ξεχάσει ο Στέφανος Κασσελάκης; Τα έγγραφα που χρειάζεται για να καταθέσει πόθεν έσχες. Κανονικό πόθεν έσχες όμως όχι το μπακαλόχαρτο που παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη και που προσπάθησε να πείσει ότι είναι τα περιουσιακά του στοιχεία. Καλώς ή κακώς, ο νόμος είναι συγκεκριμένος και οφείλει, όπως έχει δεσμευθεί, να τον εφαρμόσει. Έστω και κατόπιν εορτής ή μάλλον ευρωεκλογών.

Ο ίδιος είχε πει ότι περίμενε τα χαρτιά από το αμερικανικό IRS, τη φορολογική αρχή των ΗΠΑ. Βέβαια μετά είχε δηλώσει ότι είναι έτοιμος να το καταθέσεις και προκαλούσε τον πρωθυπουργό που καταθέτει πόθεν έσχες εδώ και 20 χρόνια να το κάνουν μαζί. Τώρα αν και πάλι του λείπουν τίποτα χαρτιά, καλό θα είναι αφού θα βρεθεί στις ΗΠΑ να τα συγκεντρώσει.

Όχι τίποτα άλλο, μην τυχόν χαθούν στη μεταφορά γιατί πολλές φορές γίνονται και τέτοια λάθη. Σε κάθε περίπτωση, αν τα έχει λάβει καλώς, αν όχι, δεδομένου ότι έχει κάνει το σχετικό αίτημα, θα είναι και έτοιμα. Άσε που μπορεί να χρειαστούν αν εκλεγεί αρχηγός της... κεντροαριστεράς.

Έχοντας δηλώσει απόλυτα διαφανής, αναμένεται με ενδιαφέρον η επιστροφή του…