Τη χλεύη του για την «φιέστα με το δήθεν πόθεν έσχες» προς τον Στέφανο Κασσελάκη, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ και στη Φαίη Σκορδά. Κληθείς να σχολιάσει την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Στέφανος Κασσελάκης από το Ηράκλειο, όπου και είπε ότι «αν έβλεπε από μια μεριά ο Ανδρέας Παπανδρέου τον σημερινό αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, παρακολουθούμενο από την ΕΥΠ, να σιωπά και να ζαρώνει μπροστά στον Μητσοτάκη, θα ήταν ευχαριστημένος; Ο Ανδρέας όχι μόνο θα είχε κάνει τη μήνυση που ο Ανδρουλάκης φοβάται να κάνει, αλλά με όχημα την παρακολούθησή του θα είχε γκρεμίσει το καθεστώς Μητσοτάκη», ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε ότι «μου προτείνει να "βγάλω λάδι" τον Μητσοτάκη. Εάν εσείς κάνετε μήνυση για ένα θέμα στον Μητσοτάκη, θα φύγει η δικογραφία από τη Δικαιοσύνη και θα πάει στη Βουλή. Στη Βουλή θα γίνει ό,τι έγινε με την τηλεδιοίκηση και την 717. Η πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας, θα ψηφίσει υπέρ του πρωθυπουργού "και γειά σας". Αυτό θέλετε;». Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν κάνει μήνυση, πολύ απλά επειδή η υπόθεση της επισύνδεσής του, ήταν τυπικά απολύτως νόμιμη. Μπορεί να ήταν το νομικό πλαίσιο πολύ χαλαρό -μετά από επέμβαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-, μπορεί έκτοτε να αυστηροποιήθηκε από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι η συγκεκριμένη πράξη ήταν καθόλα σύννομη. Συνεπώς, ο μόνος λόγος που ο κύριος Ανδρουλάκης δεν προχωρά σε κάποια μήνυση, είναι διότι τότε θα χάσει το μοναδικό του αφήγημα. Κάτι που -προφανώς- επιθυμεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ενδιαφέρον όμως έχει η συνέχεια της τοποθέτησής του, καθώς όπως είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη «το να πηγαίνεις στο Ηράκλειο και να έχεις δίπλα σου έναν υπουργό του Καραμανλή -τον κύριο Αντώναρο-, έναν ανακοινωμένο υπουργό του κυρίου Μητσοτάκη -τον Ναύαρχο-, κι εσύ ο ίδιος να ήσουνα έτοιμος για να υπουργοποιηθείς από τον κύριο Μητσοτάκη -και πρώην οπαδός του το 2019- ε, πάει πολύ να μιλάει για τον Ανδρέα Παπανδρέου», για να συνεχίσει λέγοντας ότι «στη Θεσσαλονίκη, πραγματικά, ούτε ο Σεφερλής να το είχε σκηνοθετήσει: να έχεις το πόθεν έσχες των εκατομμυρίων, των φορολογικών παραδείσων και τις offshore εταιρείες κι από κάτω να κουνιούνται οι σημαίες της Αριστεράς. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα». Πράγματι, το όλο σκηνικό ήταν σαν παρωδία του Μάρκου Σεφερλή, σε σημείο που θα πρέπει να ανησυχεί και να σκεφτεί ο δημοφιλής κωμικός, το ενδεχόμενο αλλαγής καριέρας. Διότι κάποια πράγματα από την πολιτική επικαιρότητα, που είναι ήδη στο όριο της γελοιότητας, είναι σχεδόν αδύνατον να καταφέρει να τα σατιρίσει.

Επίσης ενδιαφέρον έχει το άνοιγμα του κυρίου Ανδρουλάκη, προς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι «αυτό που θέλω να πω στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ είναι: απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, χρειάζεται μια αξιόπιστη, σοβαρή, προοδευτική αντιπολίτευση. Και όχι αυτό το σόου, που είναι διέξοδος διαφυγής για τον κύριο Μητσοτάκη», πληρώνοντας έτσι με το ίδιο νόμισμα τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που ξεκίνησε να κάνει άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Ενώ για να «πατήσει τον κάλο» του Στέφανου Κασσελάκη, είπε ότι «αν εγώ είχα γράψει συνεχιζόμενα άρθρα υπέρ του κυρίου Μητσοτάκη. Συνεχιζόμενα άρθρα. Τι θα λέγανε σήμερα οι του ΣΥΡΙΖΑ για εμένα;». Ένα ερώτημα σωστό εκ των πραγμάτων, μιας και ήδη προσπαθούν να του φιλοτεχνήσουν το πορτρέτο του «δεκανικιού» του Μητσοτάκη. Το μόνο που μένει να αποδειχτεί, είναι το κατά πόσο θα τον ακούσουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

Νίκος Ανδρουλάκης: «Αυτό που μου προτείνει -θέλω να σας πω κάτι να το καταλάβετε, γιατί τα λέει και ο Βαξεβάνης αυτά-, μου προτείνουνε να "βγάλω λάδι" τον Μητσοτάκη. Εάν εσείς κάνετε μήνυση για ένα θέμα στον Μητσοτάκη -οποιοσδήποτε Έλληνας-, θα φύγει η δικογραφία από τη Δικαιοσύνη και θα πάει στη Βουλή. Στη Βουλή θα γίνει ό,τι έγινε με την τηλεδιοίκηση και την 717. Η πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας, θα ψηφίσει υπέρ του πρωθυπουργού "και γειά σας". Αυτό θέλετε;»

Φαίη Σκορδά: «Και το ξαναείδαμε να συμβαίνει».

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ε, αυτό λέω. Γιατί όμως το λέει και το ξαναλέει; Πού επενδύει; Ότι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας δεν ξέρει αυτή τη νομική διαδικασία και σου λέει: "λέγε-λέγε-λέγε, πετώντας λάσπη, κάτι μπορώ να κερδίσω". Και πάμε στην ουσία, περί Ανδρέα Παπανδρέου. Θέλω να σας πω, ότι το να πηγαίνει στο Ηράκλειο και να έχεις δίπλα σου έναν υπουργό του Καραμανλή -τον κύριο Αντώναρο-, έναν ανακοινωμένο υπουργό του κυρίου Μητσοτάκη -τον Ναύαρχο-, κι εσύ ο ίδιος να ήσουνα έτοιμος για να υπουργοποιηθείς από τον κύριο Μητσοτάκη -και πρώην οπαδός του το 2019- ε, πάει πολύ να μιλάει για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Και δεύτερο σημείο, που το θεωρώ πολύ σημαντικό. Στη Θεσσαλονίκη, πραγματικά, ούτε ο Σεφερλής να το είχε σκηνοθετήσει: να έχεις το πόθεν έσχες των εκατομμυρίων, των φορολογικών παραδείσων και τις offshore εταιρείες κι από κάτω να κουνιούνται οι σημαίες της Αριστεράς. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα. Και αυτό που θέλω να πω στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ είναι: απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, χρειάζεται μια αξιόπιστη, σοβαρή, προοδευτική αντιπολίτευση. Και όχι αυτό το σόου, που είναι διέξοδος διαφυγής για τον κύριο Μητσοτάκη».

Φαίη Σκορδά: «Έτσι όπως μου μιλάς, είναι σαν να είναι -κάπως- σύμμαχος, ο Κασσελάκης του Μητσοτάκη».

Νίκος Ανδρουλάκης: «Μα σας απαντάω: όταν λέει τέτοια πράγματα -»

Φαίη Σκορδά: «Δεν έχει κερδίσει δηλαδή κόσμο; Εσύ, στα social δεν έχεις την παρουσία που έχει ούτε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ούτε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Είσαι πολύ πιο χαμηλών τόνων».

Νίκος Ανδρουλάκης: «Κυρία Σκορδά να το γυρίσουμε ανάποδα; Να το κάνουμε "τούμπα" το ερώτημα; Αν εγώ είχα γράψει συνεχιζόμενα άρθρα υπέρ του κυρίου Μητσοτάκη. Συνεχιζόμενα άρθρα. Τι θα λέγανε σήμερα οι του ΣΥΡΙΖΑ για εμένα; Είναι απλά τα πράγματα».