Πλέον ο βασικός στόχος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχει –ελέω δημοσκοπήσεων– διαφοροποιηθεί. Η επιβολή της δικής του ατζέντας στη Νέα Δημοκρατία αποτελεί μια βασική επιδίωξη και όχι να «ακολουθεί» τη Νέα Δημοκρατία.

Το ζήτημα της στέγασης, η κατάργηση της βίζας, η ενεργειακή κρίση, η αναγέννηση του ΕΣΥ, αλλά και το δημογραφικό αποτελούν θέματα που θα φέρει στο προσκήνιο η Χαριλάου Τρικούπη σε μια προσπάθεια να αντιπολιτευτεί τη Νέα Δημοκρατία.

Και μπορεί οι δημοσκοπήσεις –χάρη στον… μέγα χορηγό Κασσελάκη– να είναι προσώρας ευνοϊκές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι πανηγυρισμοί θα συνεχιστούν. «Υπάρχουν προφανείς κίνδυνοι», λένε από το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν κρύβουν τη χαρά τους.

«Οι κίνδυνοι είναι να πιστέψουμε ότι καταφέραμε κάτι τεράστιο, ενώ είμαστε ακόμα στην αρχή», λένε χαρακτηριστικά και κυρίως κοιτούν προς το χώρο του Κέντρου. Αντιλαμβάνονται ότι εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ακόμα κυρίαρχος, αλλά πρόκειται για μια δεξαμενή ψηφοφόρων που έλκει την πολιτική καταγωγή της από το ΠΑΣΟΚ.

Συνεπώς, όπως εκτιμούν, υπάρχουν τα περιθώρια για να επιστρέψουν όχι απαραίτητα στις ευρωεκλογές, αλλά σίγουρα μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές.