Τώρα που η δικαιοσύνη αποφάσισε να αποκαλύψει τα πραγματικά  ονόματα των ψευδομαρτύρων της σκευωρίας Novartis, τα στελέχη της τότε κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, με πρώτο και καλύτερο τον πρώην πρωθυπουργό, άρχισαν να τρέμουν για τις αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός ουσιαστικά ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε ότι έγιναν λάθη στον χειρισμό της υπόθεσης, θεωρώντας ότι έτσι θα βγάλει καθαρή την σκευωρία που στήθηκε επί κυβερνήσεως του. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τον ξάδερφο του, Γιώργο Τσίπρα, ο οποίος σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ στην ουσία παραδέχθηκε ότι πράγματι δεν ήταν όλοι... ένοχοι στην υπόθεση Novartis.

Αρχικά να θυμίσουμε ότι όλα τα πολιτικά πρόσωπα που έμπλεξε η σκευωρία αθωώθηκαν, με έρευνες της εισαγγελίας ακόμα και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και ήταν φυσικό αφού δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο ενοχής, καθώς υπήρχαν μόνο οι θολές μαρτυρίες των συγκεκριμένων αναξιόπιστων μαρτύρων. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γιώργος Τσίπρας αναγκάστηκε να παραδεχτεί στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Καλημέρα», ότι πράγματι δεν ήταν μπλεγμένοι και οι έντεκα πολιτικοί. Μια ομολογία που στην πραγματικότητα αποκαλύπτει ότι απλά κάποιοι τότε ήθελαν να κατηγορήσουν στα τυφλά πολιτικούς αντιπάλους για να κερδίσουν τις εκλογές. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Σας λέω το γεγονός αυτό δεν τους καθιστά αθώους. Όσους είναι μπλεγμένοι. Δεν σας λέω και οι έντεκα». Μάλιστα ομολογεί ότι ήταν λάθος που η τότε Βουλή δεν έκανε... επιλογή των πολιτικών προσώπων που θα κατηγορήσουν: «Το λάθος μας ήταν ότι δεν κάναμε μια επιλογή στην Βουλή μέσα. Εντάξει μας ήρθαν από την Δικαιοσύνη, δεν το είπαμε εμείς μόνοι μας. Δεν χρειαζόταν να ήταν όλα τα πρόσωπα. Ότι το έφερε η Δικαιοσύνη δεν σημαίνει ότι η Βουλή δεν έχει το δικαίωμα της πολιτική επιλογής».

Η συγγνώμη του Αλέξη Τσίπρα

Φυσικά αυτή η παραδοχή αποκαλύπτει ότι κατηγορήθηκαν στα τυφλά πολιτικά πρόσωπα αλλά μάλλον δεν το αντιλαμβάνεται ο ξάδερφος του Αλέξη Τσίπρα και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα κλήθηκε να σχολίασε και την συγγνώμη του Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis. Στην ερώτηση της δημοσιογράφου αν υπήρξαν λάθη, μετά και τη συγγνώμη του Αλέξη Τσίπρα, ο Γιώργος Τσίπρας επανέλαβε ότι ήταν λάθος που κατηγορήθηκαν όλα τα πολιτικά πρόσωπα: «Ε, σας είπα ένα παράδειγμα τώρα με τα πρόσωπα». Οι εξελίξεις πρόκειται να είναι ραγδαίες και αυτοί που έστησαν τη σκευωρία σύντομα θα αποκαλυφθούν, καθώς οι δήθεν μάρτυρες θα αναγκαστούν να μιλήσουν για να προστατευτούν. Οπότε το σύστημα του πρώην πρωθυπουργού άρχισε να στρογγυλευει τα πράγματα εδώ και πολύ καιρό αλλά τώρα είναι πλέον αργά.

Ακολουθεί το απόσπασμα της συνέντευξης, όπως το ανέβασαν χρήστες του Χ: