Οι ευρωεκλογές του Ιουνίου αποτελούν ένα κρίσιμο πολιτικό γεγονός για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς θα διαμορφώσουν το πολιτικό τοπίο των επόμενων ετών. Για τον Νίκο Ανδρουλάκη το μεγάλο στοίχημα είναι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης, με σκοπό να αναδείξει ότι είναι η νέα αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας και ήδη το παρασκήνιο έχει πάρει φωτιά με τις υποψηφιότητες. Άλλωστε, εφόσον επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, το ΠΑΣΟΚ πρόκειται να αυξήσει τους εκλεγμένους ευρωβουλευτές του.

Το σίγουρο πρόσωπο που παίρνει το δρόμο για την ευρωβουλή είναι ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Ανδρέας Σπυρόπουλος. Ο νεαρός μηχανολόγος έχει πάρει ήδη το πράσινο φως από τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ένα άλλο πρόσωπο που προετοιμάζεται για το κυνήγι του σταυρού σε όλη τη χώρα είναι ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής. Ο τελευταίος έχει συζητήσει το ενδεχόμενο καθόδου του με τη Χαριλάου Τρικούπη και απλά αναμένει τις τελικές αποφάσεις.

Η επιστροφή και η μεταγραφή

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα άλλο πρόσωπο που ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή με την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές είναι ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης. Ο Νίκος Ανδρουλάκης σκέφτεται σοβαρά την αξιοποίησή του πρώην βουλευτή Αργολίδας, ο οποίος θεωρείται αυθεντία στα ενεργειακά ζητήματα. Ένα πρόσωπο που πρόσφατα έχει έρθει στο ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Κώστας Χρυσόγονος. Ο συνταγματολόγος διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2014-2019, πλέον ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και ετοιμάζεται εκ νέου για την Ευρωβουλή με τις ευλογίες της ηγεσίας του κόμματος.

Τέλος, στο τραπέζι της Χαριλάου Τρικούπη βρίσκονται κάποια ακόμη ονόματα, τα οποία ανήκουν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και είναι αναγνωρίσιμα στην κοινωνία, καθώς το κυνήγι του σταυρού σε όλη την επικράτεια θα είναι μία απαιτητική υπόθεση. Σε αυτά περιλαμβάνεται ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος είχε βάλει υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ και το 2019 λαμβάνοντας 65.000 σταυρούς ενώ είναι και αναπληρωτής τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας. Επιπλέον ένα πρόσωπο που έχει συζητήσει την κάθοδό του στις ευρωεκλογές είναι και ο γνωστός στους κύκλους του ΠΑΣΟΚ, Ηλίας Κικίλιας, ο οποίος είναι επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών.