Ένα... σοβαρό ζήτημα απασχολεί το τελευταίο χρονικό διάστημα τα πηγαδάκια της Χαριλάου Τρικούπη, το οποίο έχει να κάνει με τις υποψηφιότητες για τις ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα, αναρωτιούνται πόσοι από την οικογένεια Παπανδρέου χωράνε στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Και όχι άδικα.

Λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε παραιτηθεί από ευρωβουλευτής, με αποτέλεσμα να πάρει τη θέση του στην Ευρωβουλή ο Νίκος Παπανδρέου, αδερφός του Γιώργου Παπανδρέου και υιός φυσικά του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Παπανδρέου θεωρεί σίγουρη τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του κόμματος και ήδη ετοιμάζεται για την επανεκλογή του.

Ωστόσο, φήμες θέλουν να διεκδικεί μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο και ο εγγονός του Α. Παπανδρέου, Κώστας Κατσανέβας! Ο Κωνσταντίνος Κατσανέβας είναι υιός της αδερφής του, Σοφίας Παπανδρέου, και του γνωστού πολιτικού Θεόδωρου Κατσανέβα. Φυσικά είναι κάπως περίεργο να υπάρχουν δύο πρόσωπα από την ιστορική οικογένεια στο ίδιο ψηφοδέλτιο και μάλιστα ως ανταγωνιστές.

Από το περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη λένε ότι δεν θέλουν να αναμειχθούν στα οικογενειακά των Παπανδρέου, παροτρύνοντας να τα βρουν μόνοι τους για ποιος από τους δύο θα είναι υποψήφιος. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα είναι υποψήφιοι και οι δύο για τις ευρωεκλογές. Βέβαια οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης επιστράτευσε τον νεότερο εγγονό των Παπανδρέου για να ξεφορτωθεί τον Νίκο Παπανδρέου, ο οποίος κατά καιρούς έχει εκφράσει απόψεις που δυσαρέστησαν την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη. Βυζάντιο κατάντησε και το ΠΑΣΟΚ με οικογενειακές μηχανορραφίες και πισώπλατα μαχαιρώματα.