Ο Στέφανος Κασσελάκης τα κατάφερε και πάλι. Τα έκανε μπάχαλο, αυτήν τη φορά με τη... βόλτα του στις ΗΠΑ και τις συναντήσεις του. Και δεν μιλάμε γι' αυτό που φέρεται να είπε στον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, δηλαδή για το λάδι και τον σταυρό που σχηματίστηκε όταν βαπτίστηκε. Μιλάμε για τις συναντήσεις, αυτές που ακυρώθηκαν και αυτές που έγιναν και κυρίως πώς έγιναν.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε προγραμματίσει συνάντηση με το εβραϊκό λόμπι AIPAC (American Israeli Public Affairs Committee) προκαλώντας αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου ήδη υπήρχε αναταραχή εξαιτίας της ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου του κόμματος που καταδίκαζε την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ χωρίς αναφορές στο θέμα της Παλαιστίνης και άλλων τινών που συνήθως μπαίνουν στα δελτία Τύπου της Κουμουνδούρου.

Η αναφορά της Νέας Αριστεράς στη συνάντηση αυτή έδειξε να προκαλεί εσωκομματικόύς… τριγμούς και να οδηγεί σε ακύρωση της συνάντησης. Μόνο που η Νέα Αριστερά ΗΠΑ (υπάρχει και αυτή) αποκάλυψε πως ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάστηκε να ακυρώσει τη συνάντηση με τα μέλη του AIPAC γιατί του ζητήθηκε από τους Αμερικανούς… σοσιαλιστές με τους οποίους είχε επίσης προγραμματίσει συνάντηση.

Πρόκειται για την οργάνωση DSA -υποστηρικτές του Μπέρνι Σάντερς κυρίως- τα μέλη της οποίας, όπως αποκαλύπτει και πάλι η Νέα Αριστεράς USA, του έδωσαν τελεσίγραφο απαιτώντας να μη γίνει συνάντηση με το εβραϊκό λόμπι προκειμένου να δεχθούν να τον συναντήσουν.

Έτσι και έγινε όπως δείχνει αυτό που αναρτήθηκε στο X, με τα μέλη του DSA να δέχονται να τον συναντήσουν αφού πρώτα επιβεβαίωσαν τη στήριξη από την πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην… Παλαιστίνη.

Το θέμα έχει και συνέχεια όμως. Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε μια διθυραμβικού τύπου ανάρτηση για τη συνάντηση με τα μέλη του DSA. Όπως αναφέρει στην ανάρτηση:

«Συνάντηση με το DSA, τη μεγαλύτερη οργάνωση σοσιαλιστών στις ΗΠΑ. Συζητήσαμε όλα αυτά που απασχολούν τους προοδευτικούς πολίτες. Τα εργασιακά δικαιώματα, τη στεγαστική κρίση, τις έμφυλες διακρίσεις, το πώς θα δομήσουμε ένα αποτελεσματικό σχέδιο για την ουσιαστική ενίσχυση των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. Για να μην υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων. Στο επίκεντρο και τα διεθνή ζητήματα, με την πρώτη ανθρωπιστική τραγωδία που συντελείται στη Γάζα. Εξέθεσα στο DSA το όραμά μου για μια σύγχρονη, προοδευτική και πραγματικά ανοιχτή κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, και έγινα κοινωνός των προβληματισμών και ιδεών. Γιατί οι προοδευτικοί άνθρωποι είμαστε πολλοί και οι στόχοι μας είναι κοινοί, σε όποια χώρα του κόσμου κι αν ζούμε».

Μόνο που στην επιστολή που έστειλαν προς τη Νέα Αριστερά USA τα μέλη του DSA -στην οποία αποκαλύπτουν και το αίτημα που έθεσαν στον Στέφανο Κασσελάκη- τίποτα το διθυραμβικό δεν υπάρχει. Αντιθέτως, τονίζεται πως υπάρχουν ξεκάθαρες «πολιτικές διαφορές μεταξύ του κ. Κασσελάκη και του οργανισμού μας». Άσε δε που τον εκθέτει κιόλας αφού φαίνεται πως τόσα χρόνια στις ΗΠΑ ο… αριστερός Στέφανος δεν γνωρίζει τι και ποιοι είναι οι δημοκράτες σοσιαλιστές - αριστεροί. Όπως τονίζουν μάλιστα, η συνάντηση είναι ευκαιρία να μάθει περισσότερα για το ποιοι είναι.