Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει. Έκλεισε τον κύκλο του. Ουδείς γνωρίζει αν θα κρατήσει το όνομα μετά το Συνέδριο του Οκτωβρίου, αν και ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει να έχει σκοπό να κρατήσει τη… χάρη. Να κρατήσει δηλαδή όλη την τοξικότητα πάνω στην οποία στήθηκε το κόμμα από τον Αλέξη Τσίπρα.

Επί της ουσίας όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει. Υπάρχει ο Στέφανος Κασσελάκης που εκτελεί από χρέη γραφείου Τύπου μέχρι τρολ του Διαδικτύου. Τα στελέχη του κόμματος μαθαίνουν από τα δελτία ειδήσεων, τα ραδιόφωνα και κυρίως τα ειδησεογραφικά σάιτ ή στην καλύτερη περίπτωση από τις ειδοποιήσεις που τους έρχονται για τις αναρτήσεις του προέδρου του κόμματος, τι θέση παίρνουν στις όποιες πολιτικές εξελίξεις.

Αν φυσικά αυτά που αναρτά ο Στέφανος Κασσελάκης αποτελούν θέσεις πολιτικές, διότι στην καλύτερη των περιπτώσεων μόνο ως εμμονή απέναντι στον πρωθυπουργό μπορούν να χαρακτηριστούν αυτά που γράφει. Με μια «μαγκιά» του στιλ «έλα να λογαριαστούμε αν βαστάς» ή κατά το γνωστό από την παλιά καλή ελληνική ταινία «παλεύεις, ρε;» νομίζει ότι μετατρέπεται στον βασικό πολιτικό αντίπαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε κάθε περίπτωση όμως έχει αφήσει αλλού το κόμμα του. Ίσως για να μπορεί να λέει ότι κάνει μόνος του αντιπολίτευση, όπως είπε ότι έκανε μόνος του προεκλογικό αγώνα για τις ευρωεκλογές τη στιγμή που ο ίδιος δεν ήθελε κανέναν άλλον δίπλα του. Σχεδόν ούτε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές που τους είχε ως… ντεκόρ.

Το one man show ταιριάζει απόλυτα στον Στέφανο Κασσελάκη διότι σόου κάνει μόνος του. Εκτιμά πως είναι επικοινωνιακός και του δίνει πόντους. Δεν φάνηκε αυτό στις ευρωεκλογές. Αντιθέτως, έχασε και κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του 2023. Ουδείς γνωρίζει αν έχει κάτι στο μυαλό του. Αν διαθέτει κάποιο σχέδιο πέραν του «τα παίζω όλα για όλα» ώστε να παραμένει στο πολιτικό σκηνικό, να διασώσει δηλαδή το πολιτικό του μέλλον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κουμουνδούρου έχουν μείνει πλέον ως ντεκόρ για την παρουσία Κασσελάκη και ως σφραγίδα για την κρατική χρηματοδότηση…