«Μαθαίνει γρήγορα» ήταν το μότο που ακολουθούσε κάθε γκάφα του Στέφανου Κασσελάκη το πρώτο διάστημα μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που στο σχόλιο σχετικά με το ότι «το θέμα είναι από ποιον μαθαίνει» δεν υπήρχε απάντηση, αν και την περίοδο εκείνη εμφανιζόταν ως «μέντοράς» του ο Παύλος Πολάκης.

Τελικά έμαθε… γρήγορα, όμως τι ακριβώς έχει μάθει; Έχει μάθει τα fake news, την αναπαραγωγή αλλά και την «τροφοδότηση» με «υλικό» των συριζοτρόλ, ειδικά αυτών που εκπροσωπούν μια «έξαλλη» δήθεν Αριστερά, η οποία ζει επιχειρώντας να ρίξει «αίμα στην αρένα». Να στοχοποιήσει και να δολοφονήσει χαρακτήρες. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης διαπίστωσε γρήγορα ότι ο Παύλος Πολάκης στάθηκε στο πολιτικό σκηνικό εν μέσω κρίσης με το γνωστό ύφος του. Και με τη χρήση των σόσιαλ δημιούργησε οπαδούς. Σκληροπυρηνικούς. Αυτούς που χρειάζεται δηλαδή ο Στέφανος Κασσελάκης για να διαφυλάξει το πολιτικό του μέλλον, αλλά τους έχει πάρει μαζί του ο αψύς Κρητικός μετά τη διαγραφή και τους περιφέρει ως… τρόπαιο.

Έτσι επιχειρεί να στήσει το δικό του κοινό. Με τη βοήθεια των τρολ. Ανώνυμων και επώνυμων. Και κάνει όλη μέρα αναρτήσεις. Άλλωστε τι άλλο να κάνει; Να καταθέσει προτάσεις που να δίνουν λύσεις; Και πού να τις βρει; Διαβάζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ; Ή τάζοντας τα πάντα στους πάντες;

Το θέμα είναι ότι πλέον έχει μετατραπεί σε Πολάκη. Πασχίζει να κάνει τη δική του σχολή, όμως τον έχει προλάβει ο αψύς Κρητικός που έχει ποτίσει το DNA του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι ο Στέφανος καταλήγει να ταυτίζεται με αυτόν που στην αρχή χαρακτήριζε «μέντορα» και δήλωνε πως ήταν ο λόγος που βρέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως με σαφήνεια δήλωσε πως έχει «ψυχή Πολάκη» και δεν το κρύβει. Σε κάθε περίπτωση, δείχνει να εκτιμά ότι με αυτόν τον τρόπο βρίσκεται στο προσκήνιο. Μόνο που δεν είναι αυτό το πολιτικό προσκήνιο όσο και αν δεν το καταλαβαίνει. Αυτό αφορά τους ιδεοληπτικούς του καναπέ και των πληκτρολογίων.