Σουρεαλιστικές καταστάσεις εξελίσσονται στο πολιτικό σκηνικό της χώρας με παράλληλο κύμα εσωστρέφειας σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καθώς οι ζυμώσεις στην κεντροαριστερά φέρνουν κατάρρευση της αντιπολίτευσης, μετά τις ευρωεκλογές. 

Προφανώς, η κύρια αφορμή και για τα δύο κόμματα ήταν το κακό εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής των ευρωεκλογών, πιο εμφανές για το ΠΑΣΟΚ, πιο, κρυφό για τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Όλα ξεκινούν από τις αναφορές για σύγκλιση των φορέων της κεντροαριστεράς, προκειμένου να μπορέσουν από κοινού να νικήσουν τη Νέα Δημοκρατία, του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία συνεχίζει να φαίνεται αλώβητη.

Πέφτει η αντιπολίτευση

Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις δείχνουν τελικά πως πέφτει η αντιπολίτευση, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΠΑΣΟΚ επηρρεάζονται άμεσα από τα εσωτερικά τους προβλήμα, αδυνατώντας να εκτελέσουν τα καθήκοντα της αντιπολίτευσης, το κενό των οποίων επιχειρεί εύλογα να καλύψει το γραφικό ΚΚΕ, χωρίς να μπορεί να επιδείξει σαφείς προτάσεις. 

Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ

Η πραγματικότητα αποκαλύπτει την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος παρουσίαζε το ιστορικό χαμηλό ποσοστό του 14,92% ως νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, δείχνοντας μία υποκριτική στάση, προκειμένου να χειραγωγήσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του διάλυση του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να απορροφήσει στελέχη. Η ιστορία όμως δεν του έκανε το χατίρι, καθώς τα δυσαρεστημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εξελίξεις και τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις του προέδρου, άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου.

Ο άγνωστος Χ

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και προφανώς εμπεριέχουν τον άγνωστο Χ που θα δώσει λύση στην πολιτική συνάρτηση, φέρνοντας ισορροπία στο πολιτικό σκηνικό. Το ενδεχόμενο να πρόκειται για ένα νέο πολιτικό φορέα που να απαρτίζεται από στελέχη των δύο κομμάτων είναι πιο ορατό από ποτέ, αγχώνοντας ακόμα περισσότερο τις ηγεσίες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.