Τις τελευταίες ώρες αυτό που γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ με τα παρασκήνια και τις ίντριγκες έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Αλλωστε ένα κόμμα μαθημένο στους φραξιονισμούς απλώς δικαιολογεί τον τίτλο του. Το πρόσωπο των τελευταίων ωρών που μπήκε δυναμικά στο κάδρο είναι ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος... πάτησε το κουμπί και έστειλε «πύραυλο» κατά της Έφης Αχτσιόγλου, απαντώντας για το λόγο που επέκριναν στον ΣΥΡΙΖΑ την οικονομική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι «αυτό ήταν ένα κενό από το οικονομικό μας επιτελείο που δεν γνώριζε ότι πραγματικά η αγορά έχει πάρει μία μεγάλη “ανάσα” από αυτά που έδινε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Γράφει ο Αριστείδης Ζορμπάς

Αναφορικά με τον χρονικό ορίζοντα που θα πρέπει να γίνει η εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπίρτζης έριξε και άλλο «πύραυλο», λέγοντας πως «δεν γίνεται να βγάλουμε έναν πρόεδρο στις 25 Αυγούστου που θα λείπει όλη η Ελλάδα». Βέβαια, ο Πάνος Σκουρλέτης δεν τον άφησε να χαρεί τα «πυραυλικά» χτυπήματά του και τον επανέφερε λέγοντας: «Μα, ο συγκεκριμένος συμμετείχε στα ανώτατα όργανα του κόμματος που διαμόρφωναν τη γραμμή».

Ενα πρόσωπο που κυριάρχησε στα δρώμενα του ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό ήταν ο Διονύσης Τεμπονέρας. Ανέλαβε μετά την πρώτη ήττα επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής, εκπροσωπώντας το νέο, και ο ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη εκλογή πήγε... τρεις μονάδες πιο κάτω. Αφού το όνομά του έπαιξε κατά κόρον στα σενάρια της επομένης ημέρας, ξεκαθάρισε ότι «δεν προτίθεται να συμμετάσχει στην εκλογή προέδρου από μια διαδικασία που δεν τον βρίσκει σύμφωνο», αναφερόμενος στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας κριτική και στο παρελθόν επί Αλέξη Τσίπρα.

Φυσικά, το γάντι σήκωσε αμέσως, για όλα όσα έχει πει ο κ. Τεμπονέρας, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Αυγή» και συνεργάτης του κ. Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός, με άρθρο του στην εφημερίδα με τον τίτλο «Δεν είναι έτσι;», τονίζοντας ότι «το τελευταίο που χρειάζεται σήμερα είναι η σοφία όσων τα ήξεραν και δεν τα έλεγαν, τα έλεγαν και δεν τους άκουγαν, φυσούσαν το γιαούρτι ενώ καίγονταν στο "χυλό". Οσων δηλώνουν παρόντες στις διεργασίες, μόνο εφόσον συντελέσουν σε ό,τι συμβαδίζει με τις δικές τους θέσεις και αρχές» και έτσι η διασαλευθείσα τάξη επανήλθε στα... φυσιολογικά όριά της, όσον αφορά στον κ. Τεμπονέρα, με την αποδοκιμασία του.