Fake news, λαϊκισμός και μαύρη προπαγάνδα: το τρίπτυχο στο οποίο οι πολίτες γύρισαν την πλάτη αποτελεί και σήμερα... οδηγό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το εσωκομματικό χάος που επικρατεί επιχειρείται να καλυφθεί με τη συνταγή της... αποτυχίας αφού στην Κουμουνδούρου δεν έχουν άλλες δυνατότητες.

Από το ξαναζεσταμένο φαγητό των υποκλοπών -που βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης- μέχρι το ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου και τα fake news για δήθεν αύξηση του ορίου της ηλικίας συνταξιοδότησης ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σε μια πρακτική που στο εσωτερικό συνδέεται με μια απεγνωσμένη προσπάθεια συσπείρωσης των οπαδών εν όψει της διαδικασίας εκλογής αρχηγού.

Συνδέεται όμως και με το νέο αφήγημα περί πρόωρων εκλογών, το οποίο στήνεται με χρονικό ορίζοντα τις ευρωεκλογές, όπως έχει αποκαλύψει το tomanifesto.gr προκειμένου οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν ένα σημείο αναφοράς και να μη διασκορπιστούν επιβεβαιώνοντας τις διαλυτικές τάσεις που καταγράφηκαν στις εκλογές και συνεχίζουν να καταγράφονται εν όψει των εσωκομματικών εκλογών.

Στο εξωτερικό, με τη μαύρη προπαγάνδα, ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει με σαφήνεια πλέον στον διασυρμό της χώρας. Όλα όσα πράττει δεν διαφέρουν σε τίποτα με αυτά που έκανε πριν από τις εθνικές εκλογές. Η αναπαραγωγή των αφηγημάτων για τις υποκλοπές αλλά και το θέμα του ναυαγίου στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου χρησιμοποιούνται εκ νέου δείχνοντας ότι σενάρια όπως αυτό με τη δήθεν νεκρή «μικρή Μαρία» στον Έβρο υπάρχουν και βγαίνουν από το συρτάρι με κάθε ευκαιρία.

Οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ τίθενται προ των ευθυνών τους και όσο αυτή η κατάσταση συνεχίζεται ταυτίζεται με τους ίδιους καταρρίπτοντας κάθε μύθο περί ανανεώσεως και αλλαγών σε νοοτροπίες και πολιτικές. Το φαινόμενο όμως να μπαίνουν και αυτοί στις ίδιες λογικές για να χαϊδέψουν τα αυτιά των μελών του κομματικού στρατού δεν επιτρέπει αισιόδοξες εκτιμήσεις.

Στην Κουμουνδούρου στελέχη αναπαράγουν αγόγγυστα οτιδήποτε περιλαμβάνει τις λέξεις «υποκλοπή» και παρακολούθηση. Και αυτό παρότι δεν τους βοήθησε σε τίποτα απολύτως. Για την υπόθεση του ναυαγίου και της τραγωδίας στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου κατέθεσαν πλέον και ερώτηση με ερωτήματα που:

-Οι απαντήσεις τους εντάσσονται στο πλαίσιο των δικαστικών ερευνών

-Στοχοποιούν εκ νέου το Λιμενικό Σώμα

-Υιοθετούν άκριτες αναφορές περίεργων ΜΚΟ, η δράση των οποίων διερευνάται

Η μαύρη προπαγάνδα λειτουργεί όπως λειτουργούσε με τις «μαύρες μελιτζάνες» του Αλέξη Τσίπρα να έχουν δώσει τη θέση τους σε καταστροφολογικές και ψευδείς αναφορές. Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη δήθεν αύξηση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 74 χρόνια.

Είναι φανερό πλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε έναν κύκλο, όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας αλλά είναι εγκλωβισμένος σε αυτόν και τρέχει γύρω γύρω χωρίς διέξοδο…