Μοιάζει εντυπωσιακό, αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει γεγονότα που θα προκαλούσαν τέτοιας έκτασης αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Επειτα από την «αποποίηση» της πολιτικής κληρονομιάς του Αλέξη Τσίπρα και την άγαρμπη απόπειρα επανεκκίνησης «ξηλώνοντας το παλιό», το αμφιλεγόμενο «δάνειο» άγνωστης προέλευσης ιδιωτικών εταιρειών αμφιβόλου υποστάσεως προς τα κομματικά ΜΜΕ, τη δεκαπενθήμερη απουσία Κασσελάκη σε ΗΠΑ και Κωνσταντινούπολη, την πρόθεσή του να κατέλθει στην εκλογική περιφέρεια Τσίπρα (Α’ Πειραιά), ήρθε καπάκι η «εκδρομή στις Σπέτσες» για «σύσφιγξη σχέσεων», αξιολόγηση έργου τομεαρχών και ξενάγηση στη βίλα του αρχηγού.

Είναι αναμενόμενο ότι η προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΚΕ, στις 13 - 14 Ιανουαρίου, αποκτά βαρύνουσα εσωκομματική σημασία. Πληροφορίες λένε ότι ο Διονύσης Τεμπονέρας αναμένεται «να αναλάβει πρωτοβουλία ανασύνθεσης του δημοκρατικού, προοδευτικού χώρου μακριά από ηγεμονισμούς και περιχαρακώσεις» εντός εβδομάδας. Τι σημαίνει αυτό; Ισως κάποια σοβαρή πρωτοβουλία αμφισβήτησης της ηγεσίας Κασσελάκη. Ισως άλλη μία «σάλτσα πουμαρό», επιβεβαιώνοντας τον Κασσελάκη και τις κινήσεις του. Θα δείξει.

Ωστόσο, όλη αυτή η αλλοπρόσαλλη κατάσταση επιβεβαιώνει σίγουρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα βαθιά παρηκμασμένος, χωρίς ελπίδα σωτηρίας. Οι συνεχείς «δικαιολογίες» του τύπου «έφταιγαν οι αποστάτες», «έφταιγαν όσοι υπονόμευαν τον Αλέξη», «έφταιγε η απουσία κοινωνικής γείωσης», «έφταιγε ο κακός μας ο καιρός» αποδεικνύουν ότι ως κόμμα έχει αποκοπεί από οποιαδήποτε κοινωνική ανάγκη. Περιφέρεται σαν ζαλισμένο κοτόπουλο, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα, απ’ όσα ενδεχομένως επιδιώκει να λύσει.