«Κλειδώνει» φαίνεται το θέμα της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς απευθυνόμενος σε βουλευτές του κόμματος΅, στην τελευταία συνομιλία τους, ανέφερε: «Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης της δική σας κι όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που αγωνιούν για το μέλλον του κόμματος».

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι διεργασίες των μελών της Πολιτικής Γραμματείας, που συνήλθε χθες για να προετοιμάσει την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου. Ζητούμενο υπήρξε ο οδικός χάρτης των εκλογών νέου ή νέας προέδρου, ο χαρακτήρας του επικείμενου Συνεδρίου του κόμματος, αλλά και οι προϋποθέσεις συμμετοχής των ενδιαφερόμενων για την προεδρία.

Το πρωί, σε δηλώσεις της στο mega, η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει θέση στον ΣΥΡΙΖΑ». «Δεν γνωρίζει τα βασικά της Αριστεράς», συνέχισε για να συμπληρώσει: «Ο κ. Κασσελάκης ήταν δυστυχώς, παρά τις αρχικές προσδοκίες, ήταν μία δυσάρεστη εξέλιξη για πολιτικούς και αξιακούς λόγους. Στα ατού του εκείνη την εποχή, ήταν ένας νέος, άγνωστος, λαμπερός, επικοινωνιακός και σε μία στιγμή μετά από πολλαπλές ήττες του χώρου, τα μέλη και οι φίλοι που πήγαν στην κάλπη είχαν την προσδοκία ότι κάποιος άφθαρτος θα προχωρήσει τα πράγματα με γρήγορα βήματα».