«Ο κίνδυνος αυτός αντικειμενικά υπάρχει, αλλά νομίζω ότι είναι δεύτερος», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το αν φοβάται το ενδεχόμενο της διάσπασης του κόμματος της Κουμουνδούρου. Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε πως «είναι δευτερεύων κίνδυνος σε σχέση με τον κίνδυνο να μην αποκτήσουμε άμεσα πολιτική γραμμή, κατεύθυνση κα ηγεσία, τέτοια που να οδηγήσει σε ανάταξη του κόμματος» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να διατηρηθούμε ενιαίοι». 

Επιπλέον, δεν αναφέρθηκε μόνο στην επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και από την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος, αλλά και για τον ίδιο τον πρώην πρόεδρο και ειδικότερα, σε ερώτηση που δέχθηκε για την προοπτική να δημιουργήσει ο Αλέξης Τσίπρας κάτι νέο, απάντησε πως δεν γνωρίζει τίποτα παραπάνω από όσες σχετικές ειδήσεις έχουν ήδη δημοσιευθεί.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι είχε δεκαπλάσιες δυνατότητες και όπλα να κάνει αυτό το πράγμα το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δηλαδή να γίνει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι άλλο και αυτό δεν έγινε. Εννοώ ότι δεν έγινε σε πολύ καλύτερους όρους». Τέλος, κατέληξε, λέγοντας: «Έχει τέτοιο μέγεθος ο Αλέξης Τσίπρας, που νομίζω θα αποφασίσει μόνος του τι θα κάνει».