Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις. Και αυτή, χωρίς να είναι η μόνη, από την Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου προέδρου και των αντιπροέδρων της το επιβεβαιώνει.

Ο λόγος για τη… χαρά που έδειξε ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από τη… μετακίνηση του Αλέξη Τσίπρα στο έδρανο ακριβώς δίπλα του όπου τους χωρίζει μόνο ο διάδρομος.

Ο Αλέξης Τσίπρας άλλαξε θέση παραχωρώντας τη δική του στον νέο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο. Με την Όλγα Γεροβασίλη να παραμένει στη δική της, που είναι στη μέση της πρώτης σειράς καθισμάτων, ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην άλλα άκρη στα αριστερά ακριβώς δίπλα στον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες δεν έκρυψε τη… χαρά του.

Οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν βρέθηκαν στο καλύτερο σημείο τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενώ το ΚΚΕ έχει ενοχληθεί από την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του να αποδώσουν τα αίτια της πανωλεθρίας που υπέστησαν στο ΠΑΣΟΚ, στο ΚΚΕ και… αλλού, με την αιτιολογία πως δεν «συνεργάστηκαν» για την προοδευτική κυβέρνηση.