Η Τρίτη «έκλεισε» –λέμε τώρα– με την απόφασή της Έφης Αχτσιόγλου να σπάσει τη… σιωπή της. Έκανε «παρέμβαση», από κοινού με τους Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο, και δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς διάλυση. Μάλιστα, ευτυχώς παρενέβη και το επισήμανε διότι κανείς δεν το είχε καταλάβει…

Όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ του –εγώ είμαι πρόεδρος– Στέφανου της Ελλάδας αποτελούν πλέον νέα επεισόδια σε ένα σίριαλ το τέλος του οποίου γνωρίζουν σχεδόν όλοι. Ποιο είναι αυτό; Μα το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που όλοι ξέραμε έχει τελειώσει. Και δεν πρόκειται να επανέλθει.

Από εκεί και πέρα, όμως, οι χειρισμοί του Στέφανου Κασσελάκη και το ύφος που παραπέμπει στον μέντορά του, Παύλο Πολάκη, δύναται να χαρακτηριστεί διοργάνωση μιας γιορτής κάθε μέρα. Παράδειγμα, την Πέμπτη συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο, στο οποίο μετέχει και η Έφη Αχτσιόγλου. Αν είναι δε διευρυμένο, μετέχουν και άλλοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι. Σε αυτό θα προεδρεύσει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και την Τετάρτη; Τι θα γίνει την Τετάρτη; Αλήθεια τώρα ανησυχεί κάποιος ότι η Τετάρτη θα ξημερώσει και θα νυχτώσει έτσι; Χωρίς ένα ξεμάλλιασμα ή ένα ξετατίνιασμα μεταξύ των ΣΥΡΙΖΑίων; Δόξα τω Θεώ –που λέει και ο νέος θεοσεβούμενος, γραβατοφορεμένος αρχηγός– μέρα είναι μεγάλη και η νύχτα επίσης. Η γιορτή ούτε ξεκίνησε ούτε σταμάτησε τη Δευτέρα το βράδυ.

Άλλωστε στο πάρτι πλέον συμμετέχουν όλοι αφού έσπασε τη σιωπή της και η Αχτσιόγλου. Μόνο ο Αλέξης Τσίπρας τηρεί τις απαραίτητες αποστάσεις παρά τις προτροπές, τις εκκλήσεις αλλά και τις… απειλές-προειδοποιήσεις προκειμένου να μιλήσει. Διότι αυτό που πέταξε ο Πάνος Σκουρλέτης προειδοποίηση ήταν, ίσως και κεκαλυμμένη απειλή.

Ποιο; Αυτό με τα τρολ της υπόγας της Κουμουνδούρου, τα παράκεντρα που ήταν, όπως είπε, δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα διανθισμένα από κάποιους επώνυμους αρθρογράφους που διέθεταν και καμιά 50αριά λογαριασμούς στο Διαδίκτυο για να σπιλώνουν πολιτικούς αντιπάλους. Κάτι σαν «εμείς γνωρίζουμε ποιοι είναι και δεν θα διστάσουμε να τους πούμε κιόλας…»

Είπαμε, δεν θα πλήξουμε. Και να διασπαστούν και να διαλυθούν, από τη στιγμή που σηκώθηκε το χαλί βγαίνουν στη φόρα όσα είχαν κρυφτεί από κάτω και δύσκολα θα σταματήσει η σύγκρουση. Δείτε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που οκτώ χρόνια και βάλε πέρασαν, αλλά όποτε βρουν ευκαιρία περνούν κι ένα χεράκι τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ…