Σε μια ιδιότυπη απομόνωση φαίνεται πως βρίσκεται ο Παύλος Πολάκης που δηλώνει εκπρόσωπος-κάτοχος του μισού ποσοστού μελών του ΣΥΡΙΖΑ και επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία τη δική του πολιτική πλατφόρμα και την ομάδα που βρίσκεται δίπλα στον Σωκράτη Φάμελλο να προσπαθεί να του εξηγήσει ποιος εξελέγη… πρόεδρος.
Ο Παύλος Πολάκης, που έχει μια μανία με τα εσωκομματικά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, φέρεται να περιμένει το επικείμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για να θέσει ζητήματα όπως αυτά που αφορούν στελέχη που τον στήριξαν στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος και βρέθηκαν στην… απέξω κατά τη διανομή θέσεων και σκιωδών χαρτοφυλακίων, που αξίζει να σημειωθεί είναι αυτό που λέγεται «πουκάμισο αδειανό».
Ο βουλευτής Χανίων δείχνει να ανέμενε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές και το ποσοστό που έλαβε θα ήταν ένα είδος αντιπροέδρου –δεν προβλέπεται σχετική θέση στον ΣΥΡΙΖΑ–, ότι δεν θα μετείχε απλά σε κάποια όργανα αποφάσεων, αλλά ότι επί της ουσίας θα συναποφάσιζε. Αυτό περιέγραψε το βράδυ των εσωκομματικών εκλογών, αυτό θεώρησε ότι θα πετύχει με το να μη ζητήσει διεξαγωγή δεύτερου γύρου, αν και αυτό το τελευταίο τον βόλευε για να μη μειωθούν τα ποσοστά του και αυξηθούν αυτά του Σωκράτη Φάμελλου.
Το ζήτημα που έχει ενοχλήσει τον Παύλο Πολάκη είναι ότι άλλος περίμενε πως θα βρεθεί στην απέξω και άλλος βρέθηκε. Αυτό ανέφεραν και οι αρχικές διαρροές πριν από τη διανομή ρόλων και θέσεων από τον Σωκράτη Φάμελλο αφού οι πληροφορίες έκαναν λόγο για αυξημένο ρόλο για τον αψύ Κρητικό. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν τότε ότι στην απέξω θα βρισκόταν ο Νίκος Παππας. Τελικά έγινε το αντίθετο.
Του Παύλου Πολάκη δεν του πέρασε και για την καταψήφιση των αμυντικών δαπανών στον προϋπολογισμό. Λέγεται ότι η απουσία του ήταν ενδεικτική αν και ψήφισε με βάση την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας υπέρ των αμυντικών δαπανών. Και σαν να μη έφτανε αυτό είδε και τον Αλέξη Τσίπρα να «χαιριεντίζεται» με την Αθηνά Λινού, που για τον ίδιο αποτελεί «κόκκινο πανί», όπως και η Έλενα Ακρίτα.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον ο Παύλος Πολάκης δείχνει απομονωμένος. Ενδεχομένως να είναι και επιλογή του, αν και στελέχη της Κουμουνδούρου επιχειρούν να κρατούν αποστάσεις χωρίς όμως να το διατυμπανίζουν. Οι ενέργειές του όμως το δείχνουν με σαφήνεια.
Στο πλαισιο αυτό το ενδεχόμενο να μετατραπεί το Συνέδριο σε ένα ακόμη πανηγύρι από αυτά που μας έχει συνηθίσει ο ΣΥΡΖΑ το τελευταίο διάστημα δεν θα πρέπει να απορρίπτεται. Αντιθέτως…