Ένα σενάριο που θα οδηγήσει σε ένα fast track έκτακτο Συνέδριο, το οποίο επί της ουσίας θα επικυρώσει τις υποψηφιότητες και θα ανοίξει τον δρόμο για τις εκλογές εξετάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ οι «87» με τη στήριξη και του Παύλου Πολάκη. Στόχος να αποφευχθούν τα… χειρότερα και το ενδεχόμενο οι Kasselistas να το μετατρέψουν σε αρένα θέτοντας θέμα «πραξικοπήματος» αναφορικά με την έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο αναβολής τόσο του Συνεδρίου όσο και της διεξαγωγής εσωκομματικών εκλογών χάνει έδαφος αφού είναι ορατό πλέον ότι στην περίπτωση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διαλυθεί απλά, αλλά ενδέχεται να καταλήξει ακόμη και στα δικαστήρια.

Επίσης η αναβολή των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην εκλογή νέου προέδρου θα επιτρέψουν στον Στέφανο Κασσελάκη και τους υποστηρικτές του τη διαρκή πλαγιοκόπηση του ΣΥΡΙΖΑ και την περαιτέρω έκθεση στελεχών του, όπως έγινε και στην περίπτωση με τις καταγγελίες του για τους 50 μισθοδοτούμενους από το κόμμα που είναι και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Αρκεί να σημειωθεί ότι το θέμα αυτό παραμένει στην επικαιρότητα προκαλώντας μια άκρως αρνητική εικόνα για τον ΣΥΡΙΖΑ στους ψηφοφόρους –που του απέμειναν– οι οποίοι βλέπουν πως κάποια στελέχη ακόμη και σήμερα μετά την καθίζηση του κόμματος και τα τεράστια προβλήματα διατηρούν θέσεις αμειβόμενες.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο σενάριο προβλέπει εκλογή συνέδρων, διεξαγωγή Συνεδρίου που αντί για τριήμερο μπορεί να είναι και… μονοήμερο, και εκλογές στις 24 Νοεμβρίου για να κλείσει το ζήτημα με όποιον τρόπο. Η μόνη αντίδραση προέρχεται από τον Νίκο Παππά που καλοβλέπει την αναβολή και του Συνεδρίου και των εκλογών αφού με τον τρόπο αυτό θα παραμείνει άτυπος επικεφαλής του κόμματος μέσα από τη θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που κατέχει.

Θέση που δείχνει να εκμεταλλεύεται σε καθημερινή βάση έναντι των στελεχών και της βάσης του κόμματος εμφανιζόμενος περίπου ως το πρόσωπο που αναπληρώνει το κενό ηγεσίας.