Δεν αναμένεται να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στη μία το μεσημέρι, το πακέτο των καταστατικών αλλαγών που επιθυμεί να προωθήσει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η επεξεργασία των σχετικών αλλαγών δεν έχει ολοκληρωθεί από την Επιτροπή Καταστατικού, καθώς η δεύτερη χθεσινή της συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν διεξήχθη στο καλύτερο δυνατό κλίμα, με τις διαφωνίες και τις αντιδράσεις να κυριαρχούν, ακόμη και από στελέχη της ομάδας των λεγόμενων προεδρικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η χθεσινή διαβούλευση έφτασε μέχρι το άρθρο 10 από τα 50 του νέου Καταστατικού. Ως εκ τούτου, παραμένει ανοιχτό το εάν και κατά πόσο οι αλλαγές Κασσελάκη θα αποτελέσουν τελικά αντικείμενο συζήτησης και ψηφοφορίας στην Κεντρική Επιτροπή του ερχόμενου Σαββατοκύριακου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, με παρέμβαση του Πάνου Ρήγα, δηλαδή ενός προσώπου που βρίσκεται πολύ κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη, το θέμα του νέου ονόματος ζητήθηκε να συζητηθεί στο τέλος της επεξεργασίας των 50 άρθρων. Χθες, δε, δεν συζητήθηκε καθόλου.

Υπενθυμίζεται ότι στις αλλαγές που θέλει να προωθήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αλλαγή του ονόματος του κόμματος, επίσης οι βουλευτές να μην είναι στα κομματικά όργανα και να έχουν δυνατότητα για τρεις θητείες να εκλεγούν, με τέταρτη εφόσον αλλάξει εκλογική περιφέρεια και τα μέλη να αποφασίζουν για τη γραμμή και για τα ψηφοδέλτια. Βουλευτές και ευρωβουλευτές θα συμμετέχουν μόνο στο εθνικό συμβούλιο.