Ως εμμονή ορίζεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η νοητική ή χαρακτηρολογική κατάσταση στην οποία κάποιος προσηλώνεται διαρκώς, υπερβολικά, απόλυτα, άκαμπτα σε κάτι. Ακριβώς, δηλαδή, αυτό που έχει... πάθει ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον οποίο στοχοποιεί σχεδόν καθημερινά και δήθεν... αδιαμεσολάβητα. Ο –κατά τη Νέα Δημοκρατία– influencer πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον υπουργό Υγείας για όλες τις αρρυθμίες που μπορεί να εμφανίσει το ΕΣΥ, υιοθετεί δημοσιεύματα στην πλατφόρμα X που μάλλον έχουν «τσακωθεί» με την πραγματικότητα μόνο και μόνο για να εμφανίσει τον Αδωνι Γεωργιάδη ως τον πλέον ανίκανο υπουργό Υγείας από... συστάσεως του ελληνικού κράτους. Οταν, ωστόσο, έρχεται η απάντηση, ο Στέφνος Κασσελάκης θυμίζει στις αναφορές την πικρή –για τον ΣΥΡΙΖΑ– αλήθεια: Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα!

Υπουργός διάλυσης της Υγείας, υπουργός των αδιευκρίνιστων και της υγρασίας, που αρχειοθετήθηκε με μια φράση την οποία δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ, τον Αδωνι-εξολοθρευτή (της Υγείας), ακολουθεί ο Αδωνις ο φαιδρός και άλλα τέτοια ευφάνταστα –αλλά πολύ μακριά από την πραγματικότητα– έχει γράψει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ειδικά το τελευταίο διάστημα δεν κρύβει την εμπάθειά του προς το πρόσωπο του Αδώνιδος Γεωργιάδη. Με συκοφαντίες, μάλιστα, επιχειρεί να πλήξει τον ίδιο και κατ’ επέκταση την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, όπως είναι η Υγεία.

Λαϊκίζοντας και με εμφανείς επιρροές από τον τραμπισμό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «Βατερλό» την περιοδεία του υπουργού στα νοσοκομεία της οργής, αναφερόμενος σ’ αυτό της Ρόδου. Οντως, έξω από το νοσοκομείο είχαν μαζευτεί μερικοί υγειονομικοί, με τους οποίους ο Αδωνις Γεωργιάδης συνομίλησε και προφανώς δεν τους απέφυγε. Μάλιστα, ανακοίνωσε την άμεση προκήρυξη 50 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού και δεσμεύθηκε ότι το Κέντρο Ακτινοθεραπείας –το οποίο θα ανεγερθεί στο Νοσοκομείο Ρόδου, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου– από την πρώτη μέρα λειτουργίας του θα είναι πλήρως στελεχωμένο. Αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης «είδε» μόνο ένα διαλυμένο ΕΣΥ και αντιδράσεις εναντίον του υπουργού.

Επικοινωνιακά τρικ

Λίγες ημέρες αργότερα κι ενώ οι φωτιές στην Αττική δεν είχαν ακόμα σβήσει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια επικοινωνιακή κίνηση προκειμένου να αναδείξει δήθεν την ανεπάρκεια του υπουργού Υγείας, πήγε στο Κολυμβητήριο Μελισσίων όπου είχαν συγκεντρωθεί πυρόπληκτοι ώστε να τους μεταφέρει δήθεν σε ξενοδοχεία με δικά του οχήματα. Στο σημείο, βέβαια, νωρίτερα είχε σταλεί Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ), είχε ήδη καταγραφεί πόσοι θα χρειάζονταν νοσηλεία και εν τέλει μεταφέρθηκαν 54 άτομα από το Κολυμβητήριο Μελισσίων και το ΤΥΠΕΤ Βριλησσίων σε ξενοδοχεία με λεωφορείο, σε συνεργασία με τον δήμο και την Πολιτική Προστασία, κυρίως ηλικιωμένοι και ευάλωτα άτομα.

Η μεταξύ τους αντιπαράθεση κορυφώθηκε όταν ο Στέφανος Κασσελάκης απομόνωσε μια φράση του Αδώνιδος Γεωργιάδη προκειμένου να του επιτεθεί. «Ποιος υπουργός Υγείας θα μπορούσε να κάνει ποτέ αυτήν τη δήλωση: “Δημόσιο σύστημα υγείας δεν είναι μόνο το κρατικό σύστημα, είναι και το ιδιωτικό”; Ποιος άλλος θα είχε τόση ανοσία στην αξιοπρέπεια, εκτός από τον Αδωνι Γεωργιάδη;» έγραψε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Αδωνι Γεωργιάδη να απαντά: «Είναι δίκαιο να γυρνάω τα νοσοκομεία, για να δω τα προβλήματα και να βρω λύσεις στις χρόνιες ελλείψεις –και θα βρω– και να διαβάζω αυτήν την ανάρτηση από έναν άνθρωπο που έναν μήνα τώρα κάνει διακοπές στη Μύκονο, έχοντας αφήσει τους εργαζομένους του απλήρωτους και χωρίς το δώρο τους;»

Για την ιστορία, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι την ίδια στάση απέναντι στον Αδωνι Γεωργιάδη έχει κρατήσει και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος ενώ έχει διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αναβαπτισμένος στο κόμμα. Με άλλα λόγια, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει υιοθετήσει πλήρως τη στρατηγική Πολάκη, αποδεικνύοντας ότι ο πολακισμός αποτελεί κυρίαρχη τάση στην αξιωματική αντιπολίτευση. Κι αυτό διότι προφανώς ο Αδωνις Γεωργιάδης «ενοχλεί», όπως, για παράδειγμα, όταν πρόσφατα στη Βουλή αναφέρθηκε στα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ή οι καταγγελίες του κυρίου Πολάκη είναι αληθείς, άρα η κυρία Λινού έχει καταχραστεί δημόσιο χρήμα και προφανώς δεν μπορεί να παραμένει μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ή είναι συκοφαντικές και ψευδείς και άρα –όσο και να πονάει αυτό τον πρόεδρο Στέφανο που τόσο τον αγαπάει– ο Παύλος Πολάκης δεν μπορεί να παραμένει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης υποκρίνεται ότι δεν βλέπει τι ανεβάζει ο φίλος του Παύλος καθημερινά, απλώς αποδεικνύει ότι τον φοβάται, αλλά αρχηγός που φοβάται δεν κάνει για αρχηγός, οπότε χαιρετίσματα»...