Συνελήφθη ο Χρήστος Μαυρίκης μετά από βούλευμα για προσωρινή κράτηση αντί κατ’ οίκον περιορισμού.

Στη σύλληψη και μεταφορά του στη φυλακή προχώρησαν οι Αρχές για τον Χρήστο Μαυρίκη, μετά από δικαστικό βούλευμα που αντικαθιστά τον κατ’ οίκον περιορισμό με προσωρινή κράτηση, σηματοδοτώντας νέα εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Τμήμα Εκτελέσεως Ποινών εξέδωσε το σχετικό βούλευμα το μεσημέρι, με το οποίο διατάσσεται η αντικατάσταση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονικό βραχιολάκι που ίσχυε μέχρι σήμερα, με προσωρινή κράτηση.

Μετά την έκδοση της απόφασης, ο Χρήστος Μαυρίκης συνελήφθη άμεσα και οδηγήθηκε στο Τμήμα Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (ΤΔΔΕ) Σπάτων, όπου ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται πριν από τη μεταγωγή του σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί αυστηροποίηση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί εις βάρος του.

Υπενθυμίζεται ότι στον Χρήστο Μαυρίκη είχε επιβληθεί από τον Μάιο του 2025 το μέτρο του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι»), στο πλαίσιο της ποινικής δίωξης που αντιμετωπίζει για την κατηγορία της δωροδοκίας δικαστή.