Στο Παλαιό Φάληρο θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των περιοδειών του εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, στέλνοντας μήνυμα ευθύνης για την εμπιστοσύνη που έλαβε στις εκλογές του 2023 και συνέχισης των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός το μεσημέρι, θα μιλήσει σε πολίτες στο Παλαιό Φάληρο, στους οποίους θα υπογραμμίζει τα μετρήσιμα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής σε διάφορους τομείς που αφορούν την καθημερινότητά τους, σε αντίθεση με τις ανέξοδες και ανεφάρμοστες υποσχέσεις της αντιπολίτευσης.

«Η εντολή την οποία θέλω να δώσετε αυτή τη στιγμή στη Νέα Δημοκρατία είναι μια εντολή που δεν θα επιτρέπει σε κανέναν να αμφισβητήσει το βράδυ της 9ης Ιουνίου ότι η κυβέρνηση διαθέτει απόλυτη πολιτική νομιμοποίηση να συνεχίσει ακριβώς αυτές τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες εκλέχτηκε τον Ιούνιο του 2023» τόνισε χαρακτηριστικά χθες από την Κέρκυρα ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος δε στην αντιπολίτευση, εξέφρασε τη λύπη του γιατί «δεν ακούμε τίποτα για την Ευρώπη. Τίποτα απολύτως. Δεν ακούμε τίποτα, τίποτα από την αντιπολίτευση για τα μεγάλα στοιχήματα της Ευρώπης την επόμενη μέρα». Αυτό δε που, όπως είπε, τον προβληματίζει ακόμα περισσότερο, «είναι ότι αισθάνομαι μερικές φορές ότι ξαναζούμε μια επανάληψη ενός προεκλογικού έργου και μιας πολιτικής ρητορικής η οποία έχει πληγώσει την χώρα». Αναφέρθηκε σε ένα «πιο lifestyle περιτύλιγμα, με άλλες πρακτικές και συνήθειες επικοινωνίας» με δύο -όπως είπε- χαρακτηριστικά, τα οποία δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με την παλιά εποχή του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτά είναι «το πρώτο η τοξικότητα και το ψέμα. Αυτά δεν έχουν αλλάξει, έχουν παραμείνει ακριβώς τα ίδια. Και το δεύτερο είναι το τάξιμο δεκάδων δισεκατομμυρίων για την αντιμετώπιση σύνθετων προβλημάτων για τα οποία δεν υπάρχουν σήμερα χρηματοδοτικοί πόροι για να μπορέσει αυτό να γίνει πράξη».

Μετά την επίσκεψή του στο Παλαιό Φάληρο, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει το βράδυ συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR και στη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα.