Συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη πραγματοποίησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην οποία υπήρξε μια εφ' όλης της ύλης ενημέρωση εκ μέρους του κ. Αβραμόπουλου για τα μείζονα ζητήματα, που αφορούν στον τουριστικό κλάδο στην Ηλεία και το υψηλό τουριστικό προϊόν του τόπου.

Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με δεδομένο ότι η Ηλεία μπορεί να υλοποιήσει το project για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, ήταν ένα από τα θέματα της ατζέντας. Έγινε επίσης συζήτηση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο που αφορά στο παραθαλάσσιο μέτωπο της Ηλείας και τονίστηκε η ανάγκη χρηματοδότησης επενδυτικών έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η ειδική αναφορά στην Αρχαία Ολυμπία

Βασική προτεραιότητα αποτελεί η οριοθέτηση και εξειδίκευση των χρήσεων γης σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο και επείγουσα είναι η εκπόνηση ειδικών περιβαλλοντικών μελετών που θα ενθαρρύνουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της περιοχής στον τουριστικό κλάδο και την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων (Λιμνοθάλασσα Κοτυχίου, Δάσος Στροφυλιάς, Λίμνη Καϊάφα). Για τη Λίμνη Καϊάφα και την αποξηρανθείσα Λίμνη Αγουλινίτσας θα ανακοινωθεί σύντομα συνολικό σχέδιο αξιοποίησής τους, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της περιοχής.

Ειδική αναφορά έγινε στην Αρχαία Ολυμπία και την αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων που διαθέτει καθώς είναι ένα από τα κορυφαία μας brandname. Επισημάνθηκε πως ο Ακαδημαϊκός Τουρισμός πρέπει να στηριχτεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Σε ό,τι αφορά τον Αθλητικό Τουρισμό προτάθηκε η διοργάνωση παγκοσμίου εμβέλειας αθλητικών event – ακόμα και η διεκδίκηση διεξαγωγής ορισμένων ολυμπιακών αθλημάτων (τα οποία σχετίζονται άμεσα με τους αρχαίους ολυμπιακούς αγώνες) επί μονίμου βάσεως στην Αρχαία Ολυμπία. Αναγκαία προϋπόθεση η βελτίωση της προσβασιμότητας στο Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο.

Επιπλέον έγινε αναφορά στην αναγκαιότητα αναβάθμισης των Λιμένων Κυλλήνης και Κατακόλου ενώ ειδική μνεία έγινε στην υποστήριξη της κρουαζιέρας με την ολοκλήρωση των έργων υποδομής στο λιμάνι Κατακόλου και την οργανωμένη σύνδεση Κατακόλου - Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας για τη διάχυση του τουριστικού προϊόντος. 

Κεφαλογιάννη: προτεραιότητα η Ηλεία στη διάχυση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη επανέλαβε τη δέσμευσή της ότι η Ηλεία αποτελεί προτεραιότητα στη διάχυση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος και θα τεθεί στην προμετωπίδα αύξησης των ποιοτικών τουριστικών ροών. 

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε ότι στο προσεχές χρονικό διάστημα θα καταθέσει ένα ολοκληρωμένο και συγκεκριμένο σχέδιο για την ολιστική και ριζική αναμόρφωση του τουριστικού χάρτη της Ηλείας. Ταυτόχρονα συμφώνησαν με την κα Υπουργό να συγκληθεί διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και Φορέων, με σκοπό να υιοθετηθεί και να προωθηθεί το στρατηγικό αυτό σχέδιο.