Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος θυμήθηκε σήμερα, Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας να ζητήσει «συγγνώμη» από τον Πάνο Ρήγα για τον έντονο καβγά που είχαν τέσσερις μήνες πριν στην Κουμουνδούρου, μετά την πρώτη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζανακόπουλος τότε είχε εισβάλει στο γραφείο του πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Ρήγα, ενώ μπροστά στο περιστατικό υπήρχαν και μάρτυρες. Η ένταση λέγεται πως ήταν τέτοια σε σημείο που μετακινήθηκαν γραφεία και οι φωνές ακούγονταν μέχρι και το ισόγειο του κτηρίου, όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ο Τζανακόπουλος, σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά εκείνες τις ημέρες, εξαπέλυσε σφροδρή επίθεση κατά του Ρήγα, κατηγορώντας τον για το κατά πόσο ήταν ή δεν ήταν επιτυχημένη η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πιο πριν φέρεται πως είχε επιτεθεί πάλι με άκρως ειρωνικό τρόπο και σε άλλο στέλεχος του κόμματος, επαναλαμβάνοντας τα ίδια επιχειρήματα. 

Αληθινό το «συγγνώμη» του Τζανακόπουλου;

Ωστόσο, σήμερα, που ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ την ενότητα, τη συνεννόηση και τη συναίνεση και με τις αντιθέσεις στο εσωτερικό του κόμματος να βρίσκονται σε οριακό επίπεδο, ο Τζανακόπουλος προχώρησε πάλι σε μία επίθεση, αλλά αυτήν τη φορά φιλίας. Στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, πιο συγκεκριμένα, ζήτησε συγγνώμη από τον Ρήγα για το επεισόδιο του Μαΐου, ενώ παραδέχθηκε πως «ήταν λάθος» η συμπεριφορά του. 

Ο Ρήγας, από πλευράς του, φαίνεται πως δέχθηκε τη «συγγνώμη» του Τζανακόπουλου, καθώς απάντησε πως η στάση του δείχνει γενναιότητα και στη συνέχεια ζήτησε η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος να μη συνεχίσει την εξέταση του θέματος σε πειθαρχικό επίπεδο. Όλα αυτά, λοιπόν, κάνουν κάποιον να αναρωτιέται αν το «συγγνώμη» του Δημήτρη Τζανακόπουλου -και η τόσο θετική υποδοχή του Ρήγα- ήταν όντως αληθινό ή αν εντάσσεται στο πλαίσιο κάποιας προσπάθειας για συνεργασία, μήπως και σωθεί, έστω την ύστατη στιγμή, ό,τι δεν σώζεται.