Στον Άρειο Πάγο μεταβαίνει ο Νίκος Ανδρουλάκης προκειμένου να ζητήσει διερεύνηση όλων δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών για τα Τέμπη, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί την τραγωδία για μικροκομματικό όφελος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -όπως είπε νωρίτερα με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1- θα υποβάλλει αίτημα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «να ερευνήσει την υπόθεση με βάσει τα δημοσιεύματα του Βήματος και της Καθημερινής». «Δεν μπορεί την ώρα που θρηνούσε όλη η Ελλάδα, κάποιοι να πάνε να πάρουν τις συνομιλίες, να τις χαλκεύσουν και να τις δώσουν στην δημοσιότητα. Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο πρόσωπο που πήρε και χάλκευσε τις συνομιλίες», ισχυρίστηκε στις ίδιες δηλώσεις ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δεν έχει «χωνέψει» την κοινοβουλευτική ήττα στην πρόταση δυσπιστίας και συνεχίζει την επίθεση στην κυβέρνηση, ευελπιστώντας σε εκλογικά οφέλη.

Στο πλαίσιο αυτό, στις δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση για «διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία». «Αυτό είναι το μοτίβο της ΝΔ σε μια σειρά από σκάνδαλα. Γιατί είμαι σίγουρος ότι είναι μπλεγμένη η κυβέρνηση; Γιατί κάνει το ίδιο πράγμα της χειραγώγησης σε κάθε σκάνδαλο, όπως με μένα και τις υποκλοπές, όπως με τα mail της Ασημακοπούλου, που έκαναν το ΥΠΕΣ εκλογικό κέντρο της ΝΔ», είπε.