Επίσκεψη στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα πραγματοποιήσει σήμερα το απόγευμα στις 17:30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των επισκέψεων του στα υπουργεία.

Μάλιστα η παρούσα επίσκεψη έρχεται στον απόηχο της ανακοίνωσης του αρμόδιου υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη χθες, ο οποίος δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί από πυρκαγιές και δεν δύνανται να λειτουργήσουν όπως πριν θα μπαίνουν σε αναστολή έως και 3 μήνες. Οι δε εργαζόμενοι, θα λαμβάνουν σε αυτό το διάστημα, 534 ευρώ το μήνα ως έκτακτο επίδομα από το κράτος.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε, ο αρμόδιος υπουργός, «έχουμε ήδη καταθέσει τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών όπου οι επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν πληγεί από πυρκαγιές και δεν δύναται να λειτουργήσουν όπως πριν, να μπαίνουν σε αναστολή έως και τρεις μήνες. Οι δε εργαζόμενοι θα λαμβάνουν σε αυτό το διάστημα 534 ευρώ τον μήνα ως έκτακτο επίδομα από το κράτος. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το κράτος να αφήσει κανέναν αβοήθητο. Το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο. Δεν θέλω κανένας να ανησυχεί».