Τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τους στόχους της νέας τετραετίας θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, όπου βρίσκεται από χθες το βράδι. Στο πλαίσιο των εργασιών που εξελίσσονται στο Νταβός της Ελβετίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει επαφές με κορυφαίους παγκόσμιους οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες. Επίσης αναμένεται να συναντηθεί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αλλά και με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού Foreign Policy Ravi Aragwal.

Ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, αναμένεται να τονίσει κατά τις επαφές του στο φόρουμ, ότι η Ελλάδα σε μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από συγκρούσεις, αβεβαιότητα, πολύ-κρίσεις και νέες υπό διαμόρφωση γεωπολιτικές πραγματικότητες στην ευρύτερη περιοχή, αναδεικνύεται σε δύναμη αξιοπιστίας και πυλώνα σταθερότητας στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή.

Σήμερα Πέμπτη θα συμμετέχει σε πάνελ για την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα έχει συζήτηση με τον αρχισυντάκτη του γνωστού περιοδικού για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας Foreign Policy, κ. Ravi Agrawal.

Κατά την παραμονή του στο Νταβός, ο Έλληνας πρωθυπουργός προγραμματίζεται να παραχωρήσει και συνεντεύξεις σε μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά-ενημερωτικά μέσα, όπως το Bloomberg.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για αύριο και μεθαύριο Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Ιανουαρίου:

Την Πέμπτη, στις 10:00 (ώρα Ελλάδας), ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε συζήτηση με τίτλο «European Green Deal, Anyone?».

Στις 16:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συζήτηση με τον Ravi Agrawal, αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy».

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.