Στις 10:00 (τοπική ώρα), θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Πρωθυπουργό της Ινδίας Narendra Modi στο Προεδρικό Μέγαρο της Ινδίας, στο Νέο Δελχί, πρώτο σταθμό της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα.

Στις 12:00, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον κ. Modi και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 14:40, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Ινδίας Jagdeep Dhankhar.

Στις 18:00, ο Πρωθυπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εναρκτήρια συνεδρίαση της ετήσιας διάσκεψης «Raisina Dialogue».

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύει μεγάλη επιχειρηματική αποστολή με στόχο να προσελκύσει νέα επενδυτικά κεφάλαια σε όλο το «πλέγμα» του επιχειρείν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται την ασιατική χώρα κατόπιν πρόσκλησης του Μόντι. Είχε προηγηθεί τον περασμένο Αύγουστο η επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού στην Αθήνα, συνοδεία μικρής επιχειρηματικής αποστολής, στο πλαίσιο αναζήτησης στρατηγικών συνεργασιών.

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν ιδιοκτήτες ή/και στελέχη συνολικά 71 εταιρειών, μεταξύ των οποίων ο Φωκίων Καραβίας της Eurobank, o Γιώργος Προκοπίου της Dynacom Tankers, o Καλλίνικος Καλλίνικος της Goldair Handling, o Δημήτρης Πολίτης του ΤΑΙΠΕΔ, ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου της Eurolife, o Sanjay Tugnait της Fairfax Digital Services, o Θάνος Λιάγκος του ΟΛΘ, η Ελένη Πολυχρονοπούλου της Hemexpo, ο Γεώργιος Πολέμης της DP Pumps, ο Κωνσταντίνος Μπήτρος της HIG, ο Κωνσταντίνος Μπίκας του Ομίλου Mytilineos, η Αγάπη Σμπώκου της Phaea, o Παναγιώτης Καραμπίνης της Endeavor, η Δήμητρα Κολοτούρα της Zeus+Dione, κ.ά. Περιλαμβάνονται επίσης οι εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Viohalco, Grivalia, Zeus & Dion, Mitsis Hotels, κ.ά. Δείτε εδώ τη λίστα με τους συμμετέχοντες.

Οι τρεις σταθμοί στους οποίους θα γίνει η επιχειρηματική «απόβαση» είναι το Νέο Δελχί, η Βομβάη και η Μπάνγκαλορ, με την πρώτη πόλη να έχει περισσότερο χρηματοοικονομικό ενδιαφέρον, η δεύτερη εμπορικό και η τρίτη τεχνολογικό, καθώς η Μπάνγκαλορ είναι γνωστή και ως η Silicon Valley της Ινδίας.