Iδιαίτερη σημασία αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ινδία, με στόχο την ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων της Ελλάδας με τη χώρα της Ασίας αλλά και την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα σήμερα και αύριο (21-22 Φεβρουαρίου), λίγους λίγους μήνες μετά την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ινδίας Narendra Modi στην Αθήνα τον περασμένο Αύγουστο. Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να αναδείξει την Ελλάδα ως στρατηγική, γεωπολιτική και εμπορική πύλη προς την Ευρώπη για την πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, αλλά και να εμβαθύνει τις σχέσεις των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τις 10:00 (τοπική ώρα), θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του πρωθυπουργού από τον πρωθυπουργό της Ινδίας Narendra Modi στο Προεδρικό Μέγαρο της Ινδίας, στο Νέο Δελχί.

Στις 12:00, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον κ. Modi και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 14:40, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Ινδίας Jagdeep Dhankhar.

Στις 18:00, ο πρωθυπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εναρκτήρια συνεδρίαση της ετήσιας διάσκεψης «Raisina Dialogue».