Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο μιας σύντομης συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη στη Γρανάδα. Τόσο ο  Έλληνας πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος της Τουρκίας θα μεταβούν στην ισπανική πόλη για να λάβουν μέρος στην στην τρίτη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας - EPC στην οποία θα συμμετάσχουν οι 27 ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ηγέτες 20 χωρών που δεν είναι μέλη της ΕΕ.

Ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν δεν έχει κλειστεί ακόμη, ωστόσο δεν αποκλείεται ένα σύντομο τετ α τετ ενόψει και της έναρξης του πολιτικού διαλόγου ύστερα από δέκα ημέρες. 

Στις συναντήσεις και στις διμερείς επαφές που θα γίνουν στο πλαίσιο της EPC θα κυριαρχήσει το ζήτημα του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ θα συζητηθούν επίσης το μεταναστευτικό, η ενέργεια, το περιβάλλον, αλλά και η κατάσταση στον Καύκασο. Μετά τις δραματικές εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα επιδιώξουν να υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ. 

Την επόμενη ημέρα θα πραγματοποιηθεί το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με βασικό θέμα της ατζέντας το μεταναστευτικό και την πολιτικής διεύρυνσης της ΕΕ, δύο ζητήματα που αποτελούν αγκάθια στις ευρωτουρκικές σχέσεις.