Συνεχίζει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα, στέλνοντας μήνυμα ενίσχυσης της ΝΔ στις επικείμενες ευρωεκλογές, καθώς «η χώρα δεν χρειάζεται ψήφους αψήφιστες ή επιλογές που μπορεί να ανοίξουν τις κερκόπορτες σε νέες περιπέτειες, με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα» -όπως είπε χθες κατά την ομιλία του στην τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος-, αλλά και μήνυμα αποφασιστικότητας έναντι των Σκοπίων και τις «τελευταίες προκλητικές παλινδρομήσεις των βόρειων γειτόνων μας», παράλληλα με την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων.

Σήμερα ο πρωθυπουργός επισκέπτεται την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα το πρωί θα μεταβεί στο Βελβεντό και στα Σέρβια, ενώ το μεσημέρι θα επισκεφθεί την πόλη της Κοζάνης. Ακολούθως στις 18:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Φλώρινα και στη συνέχεια στην Καστοριά.

Το κλίμα από τις τελευταίες περιοδείες του πρωθυπουργού είναι κλίμα συσπείρωσης της ΝΔ. Οι πολίτες ενδιαφέρονται για τα θέματα της καθημερινότητάς τους και εκεί επικεντρώνονται ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση. Παράλληλα ο κόσμος αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι οι ευρωεκλογές τον αφορούν άμεσα, καθώς οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες, τα χρήματα που αποφασίζει η Ευρώπη επηρεάζουν τελικά τις ζωές όλων. Άλλωστε, το αποτύπωμα της Ευρώπης υπάρχει πλέον παντού, από τη χρηματοδότηση για παράδειγμα του μετρό, μέχρι τη δυνατότητα της χώρας να διεκδικήσει μελλοντικούς ευρωπαϊκούς πόρους για σημαντικά έργα υποδομής και όχι μόνο.

Την ίδια ώρα, απέναντι στη ΝΔ φαίνεται ότι ουσιαστική εναλλακτική πολιτική πρόταση δεν υπάρχει, καθώς -όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές- από τα δεξιά της αναπτύσσεται ένας φτηνός και απίστευτα λαϊκίστικος δήθεν πατριωτισμός διάφορων πολεμοχαρών τουρκοφάγων και από την άλλη πλευρά έχει σχηματιστεί ένας άμορφος λαϊκισμός που συνδυάζει το lifestyle με απίστευτα πρόχειρες και ακοστολόγητες προτάσεις.

Στο κάδρο των κυβερνητικών προτεραιοτήτων είναι η καθημερινότητα του πολίτη και οι πρωτοβουλίες ώστε αυτή να γίνει καλύτερη, με πρόσφατη και την επιστολή του πρωθυπουργού προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την οποία επισημαίνει ότι οι πολυεθνικές έχουν ασύμμετρη δύναμη και διαβρώνουν το εισόδημα των πολιτών και ζητεί συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο ενωσιακό δίκαιο προκειμένου να διασφαλιστούν η ίση μεταχείριση και η προστασία των καταναλωτών από το «καπέλο» που βάζουν στις τιμές.

Μήνυμα αναμένεται να στείλει εκ νέου ο πρωθυπουργός στην αντιπολίτευση, καθώς αντιμετωπίζει τις ευρωεκλογές ως «ένα πρόκριμα ανατροπής της κυβέρνησης». «Ο ένας γιατί οπωσδήποτε θέλει να γίνει πρωθυπουργός πριν ακόμα εκλεγεί βουλευτής. Ο άλλος επειδή αντί για τρίτος διεκδικεί να αναδειχθεί δεύτερος. Και πολλοί άλλοι που με αυτή την ευκαιρία θέλουν να εδραιωθούν ως "ηγέτες", πότε εμπορευόμενοι τον πατριωτισμό, πότε ακόμα, δυστυχώς και την ίδια την πίστη».