Με αναφορές στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και της ιδιαίτερα θετικής πορείας των εξαγωγών ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 49ης τακτικής συνέλευσης του ΣΕΒΕ λέγοντας ότι «το μέρισμα της αύξησης του εθνικού πλούτου επιστρέφει στην κοινωνία και συνδυάζει την ατομική προκοπή με την συλλογική ευημερία». 

Επίσης, αναφέρθηκε στο ζήτημα των Σκοπίων. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι εξελίξεις δικαίωσαν την κυβέρνηση για τη μη αποδοχή των τριών μνημονίων που συνόδευαν τη συμφωνία.

mitsotakis-sebejpg3.jpg

O Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να στείλει και ένα μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία για την ρητορική της νέας Προέδρου Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα και του εντολοδόχου πρωθυπουργού Χριστιάν Μιτσκόφσκι. Η ρητορική τους είναι παράνομη και προκλητική. Την απορρίπτουμε και την επιστρέφουμε σημείωσε χαρακτηριστικά στρέφοντας τα βέλη του και στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι κάποιοι ανιστόρητοι καλούν την πατρίδα να ξοδέψει τα όπλα που έχει στα χέρια της με την κύρωση των μνημονίων. «Μας φόρτωσαν τη συμφωνία και τώρα μας ζητάμε να κυρώσουμε τα Μνημόνια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε πως η Νέα Δημοκρατία είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για τους κινδύνους της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπενθύμισε ότι το κόμμα του την είχε καταψηφίσει και τόνισε με έμφαση πως η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό των εξαγωγικών επιχειρήσεων για να προστατεύσουν τα προϊόντα της Μακεδονίας. Χρειαζόμαστε μια αντεπίθεση για την αυθεντικότητα και την ποιότητα των προϊόντων της Μακεδονίας μας είπε χαρακτηριστικά.

«Να ξεχωρίσουμε τους αληθινούς πατριώτες του έργου από τους ψευτοπατριώτες του γλυκού νερού και ειδικά από τους εμπόρους των εθνικών μας θεμάτων» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

kyriakos-mareva.jpg

 Σε ό,τι αφορά την ακρίβεια, είπε πως είναι μια μάχη που έχει κερδηθεί αναφορικά με τα τιμολόγια του ρεύματος.

Αναφερόμενος στην επιστολή που απέστειλε στην πρόεδρο της Κομισιόν για την ακρίβεια, είπε δεν γίνεται μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες να ακολουθούν σημαντικά διαφορετικές πολιτικές τιμές ανά χώρα με βάση δικά τους συμφέροντα.

Περιγράφοντας τη συνολική εικόνα της ελληνικής οικονομίας, μίλησε την ανάγκη για περισσότερες επενδύσεις. Το γκάζι των επενδύσεων μένει πατημένο και φέτος με 9% και πρόβλεψη 14% για το 2025.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις εξαγωγές ως την πιο δυναμική συνιστώσα της ελληνικής οικονομίας. Αναφερόμενος στη συνολική εικόνα της ελληνικής οικονομίας είπε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί μεγάλες αλλαγές στην ελληνική οικονομία αναφερόμενος στην αύξηση κατά 41% των επενδύσεων τα τελευταία χρόνια και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά και του μέσου μισθού που όπως είπε είναι πλέον στα 1.300 ευρώ. Σημείωσε ακόμα ότι ότι τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν 450.000 θέσεις εργασίας. Η παραγωγική βάση της χώρας μας αυξάνεται και το γκάζι των επενδύσεων παραμένει και φέτος πατημένο ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για αποχή και αδράνεια ούτε για τυφλά μηνύματα. Δεν χρειαζόμαστε ψήφους αψήφιστες αλλά ψήφο ευθύνης και ωριμότητας.